Denizli'de de hizmet vermeye başladı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü kurulmuştu. Aynı birim Denizli'de de hizmet vermeye başladı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde 27 Ağustos tarihinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği hizmet vermeye başladı. Birimin esas görevi çevre ve doğaya karşı işlenen suçlarla mücadelenin yanı sıra, kötü davranılan, işkence gören, aç susuz bırakılan hayvanların yeniden sahiplendirilmesi veya koruma altına alınması amacıyla hayvanlara gerekli el koyma işlemini yaparak ilgili kurum ve kuruluşlara teslim etmek olacak.

Birime bilgiler sadece 155 hattı üzerinden değil aynı zamanda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan 'HAYDİ' uygulaması ile de ulaştırılabilecek.  Apple Store ve Play Store üzerinden cep telefonlarına indirilebilir hale getirildi. Cep telefonuna indirilen HAYDİ uygulamasını T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini yazarak gelen doğrulama kodu ile giriş yapan duyarlı vatandaşlarımızdan gelecek ihbarlar en kısa sürede değerlendirilecek ve sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlemler yapılabilir.

denizli haydi̇ bünyesinde çevre doğa ve hayvanları koruma şube müdürlüğü i̇çişleri bakanlığı emniyet genel müdürlüğü süleyman soylu denizli emniyet müdürlüğü denizli haberleri denizlimuhabir muhabir