Denizli'de Doktorlar kazan kaldırdı

TAKİP ET

Koronavirüs salgını boyunca canlarını hiçe sayarak çalışan ve hayat kurtaran doktorlar, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yapılan 'Hiçbir bir fark gözetilmeksizin eşit dağıtılacak' şeklindeki Döner Sermaye açıklamasının ardından, Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde bu eşitliği uyulmadığı, bazı doktorlara fazla, bazılarına az ödendiği belirtilerek protesto gösterisi yapıldı. 

Denizli Devlet Hastanesi'nde görev yapan 200 kadar doktor, hastanenin döner sermaye gelirlerinin, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamalarına rağmen adaletsiz dağıtıldığını ileri sürerek başhekimliğe dilekçe ile başvurmalarının ardından hastane bahçesinde toplandılar.
 
 Dilekçelerinde "Covid 19 çadırında nöbetleşe olarak görev yapıldı. Aynı alanda Mart ayı içinde nöbet tutanlar tam ücret aldı. Bizler aynı hastanenin içinde çalışıyoruz. Hepimizin bulaşma riski var. Ücretler eşit dağıtılmalı" ifadelerine yer veren doktorlar, Denizli Devlet Hastanesi’nde 150’ye yakın doktorun ek ödeneği tam aldığını, 200 hekimin ise yüzde 50’nin de altında ödeme aldığını belirterek, “Hastanede bazı hekimler Döner Sermaye Mart ayı ek ödemesinde 14 bin lira, bazı hekimler ise 4 bin lira aldılar. Bakan Koca’nın açıklamasına rağmen, dağıtımdaki adaletsizliği ortadan kaldırmak için başhekimlik binası önünde toplanarak toplu halde dilekçe verdiklerini” belirttiler.


 
“RİSKLERİ BİLEREK GÖREV ALDIK”
 
Haklarının verilmesi için DDH Başhekimliği’ne dilekçe veren doktorlar, corona virüsünün bulaşma riski ile mesleklerini yerine getirdiklerini, ancak döner sermayeden uygun görülen ücreti alamadıklarını belirterek, “Bizler verilen görevleri severek ve isteyerek yerine getirdik. Görevimizi yaparken koruyucu ekipman kullanmamıza rağmen her zaman bulaşma riski ile karşı karşıyaydık.
 
Buna rağmen hiçbir görevden geriye kalmadık.Ancak mart ayı döner sermaye ek ödemesinde bakanlığın Covid 19 pandamisi kapsamında hizmet sunulan olarak belirlediği yerlerde görev yapmamıza rağmen uygun görülen tavandan ücret almadık.Pandemi için oluşturulan listelerde olmamıza, bulaş riski olan alanlarda çalışmamıza, bulaş riski olan hastaneye sağlık hizmeti vermemize rağmen yapılan ödemeler bakanlık hükümlerine aykırıdır.” dediler. Doktorlar, ücret dağılımını DDH Başhekimliği’nin belirlediğini de iddia ettiler.
 
VEKİL ÖZTÜRK DOKTORLARA DESTEK VERDİ
 
Konu hakkında bilgilendirilen ve DDH’ne giderek protesto eden doktorlar ile görüşen İyi Parti Denizli Milletvekili Yasun Öztürk, olayın para meselesi değil, eşit ve adil davranma olayı olduğunu belirterek, “Aynı hastanede hekimler arasında ayrım yapılmaması gerekir. Başka örneklerde tüm hastane çalışanları tavandan ücretlendiriliyor. Denizli Devlet Hastanesi’nde ise farklı muameleler yapılıyor.

Tüm sağlık çalışanları bulaşı riski ile karşı karşıya. Ücretlendirmenin de buna göre düzenlenmesi gerekirdi. Uygulama adaletsiz olmuş. Burada hekimlerin isyanı adil olunmamasınadır. Para önemli değil. Önemli olan insanlara eşit davranmak. Hekimlerimizin corona salgını ile mücadelelerinde motivasyonunu etkileyen bu tür ayrımcılıklardan uzak durulmalı.” Dedi.
 
 
 

denizlili doktorlardan döner sermaye İsyanı! denizlide doktorlar devlet hastanesi doktorları döner sermaye isyan denizli denizlimuhabir yasin öztürk