Denizli'de esnaf kredi ötelemesi istiyor

TAKİP ET

Geçtiğimiz Mart ayında, pandemi yüzünden güç duruma düşen esnafların, 6 ay ötelemeli can suyu kredilerini ödemede zorluk çektikleri belirtilirken, taksitlerin ödenmeye başlanacağı Ekim ayı ile birlikte durumun netleşeceği belirtildi. Özellikle ötelemenin birkez daha yapılması gündemde.

Kovid-19 sebebiyle ekonomik dar boğaza giren, şiftah bile yapamayan esnaflar, 6 aday ötelemeli can suyu kredilerinin geri dönüşümüne bu ay başladı. Ancak pekçok esnaf pandemi süreci yüzünden iş yapamaz hale geldiğinden, kredilerinin ilk taksitlerini bile ödeyemediler. Esnaf Kefalet Kooperatifleri bu yüzden kredi verdiği 800 esnafın kredi ödemesini, durumlarına göre erteleme yoluna gitmeye hazırlanıyor.

Konu hakkında Denizli Muhabir olarak konuştuğumuz esnaflarımız, halen durumlarının değişmediğini, eskiye nazaran daha da kötüye doğru gittiklerini belirterek, “Pandemi sürecinde  kredileri aldık. Çok kötü durumdaydık. Elektrik, su, vergi derken; şimdi ödeme zamanı geldi. Ama durumuz ödemeye elverişli değil. Kovid-19 yüzünden daralan, bozulan ekonomik dengeler bizi tamamen bitirme noktasına getirdi. Temennimiz kredi ödemelerimizin  bir iki ay daha ertelenmesidir. Çünkü durumumuz gerçekten çok kötü” dediler.

Devletin vermiş olduğu “can suyu kredisi” konusunda konuşmak bile istemeyen esnaflarımız, kendi aralarında yaptıkları sorgulamada, bir esnafın “ben aldım” dediğini duymadıklarını belirterek, bu can suyu kredilerinin kime verildiğini çok merak ettiklerini belirttiler.

Öte yandan, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, 2400 üyesinden, kendilerine kredi için müracaat eden 800 esnafa zorluk çıkarmadan kredi verdiklerini belirtti. Kooperatif Başkanı Musa Çelikkol ”kredilerin geri dönüşümü ekim ayı ile birlikte başlıyor. Ancak üyelerimizin çoğunluğu pandemi sürecinin devam etmesi yüzünden mağduriyetlerinin devam ettiğini belirterek erteleme yönüne gitmemizi istiyorlar. Bizde ekim ayı itibariyle geri dönüşümlere bakarak karar vereceğiz. Ama şu anda kredilerin geri dönüşümleri, tahminlerimizde çok düşük olacak. Ama biz esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi

denizli esnaf ve sanatkarlar kefalet kooperatifi kredi kredi ötelemesi denizlimuhabir muhabir denizli haberleri