DENİZLİ'DE FIRTINA VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

TAKİP ET

Son 60 yılda 100 kasırganın oluştuğu Akdeniz'de başlayan en düşük kategorideki Medicane kasırgası Türkiye'ye doğru ilerliyor. Eğer yönünü değiştirmezse pazar günü Denizli'nin Çameli ilçesini de etkisi altına alacak şekilde, Muğla, Aydın ve İzmir'de etkili olacak.

Denizli'de hafta sonu etkili olacak sağanak yağışlar olumsuz etkileyecek, Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelerde bir değişiklik olmazsa Cumartesi ve Pazar günü gök gürültülü ve sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor.


Denizli AFAD Müdürü Ali Etiz, il merkezinde herhangi bir olumsuzluk beklemediklerini fırtınanın Çameli İlçesi'ni etkisi altına alabileceğini. Çameli' de anons yapılarak vatandaşların uyarılacağını gündeme aldıklarını belirten Etiz, Denizli'de tek riskli bölgenin Çameli ilçesi olduğunu aktardı. Etiz,”Ancak tropikal kasırganın yönünü değiştirmesinde ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu nedenle ekiplerimiz teyakuzda olacak, kent genelinde belirlenen noktalara ekipler konuşlandırılacak, itfaiye ekipleri ile koordineli bir çalışma yürütülecek” dedi.

Denizli'de 5 günlük hava raporu;