Denizli'de hekime saldırı

TAKİP ET

Denizli'nin Kale İlçesindeki devlet hastanesinde acil serviste görevli hekim ve sağlık çalışanları saldırıya uğradı. Beyaz kod üzerine olay yerine gelen polis ekipleri saldırgan C.K.'yi gözaltına aldı.

Denizli’de Kale İlçesi Devlet Hastanesi’nde acil serviste görevli hekimler ve sağlık çalışanları saldırıya uğradı. Dün akşam saatlerinde hastanenin acil servisine gelen C.K. isimli saldırgan görevli bayan hekimden kendisine iğne yapmasını istedi.

Reçetesi olmadığı gerekçesiyle talebi reddedilen saldırgan bayan hekimin üzerine yürümeye çalıştı. Bu sırada görevli hekimlerden Hüseyin Oral saldırganı durdurmak istedi. Tehditler ve hakaretler yağdırdığı öne sürülen saldırgan Oral’a fiziki müdahalede bulundu.  Beyaz kod uygulanmasından sonra olay yerine gelen polis ekipleri saldırganı gözaltına aldı.

‘PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYOR’

Denizli Valiliği olayın ardından soruşturma başlatıldığını duyurarak, “Kale Devlet Hastanesi acil servisinde C.K. isimli bir vatandaş tedavisi sırasında sağlık çalışanlarına saldırmış ve verilen beyaz kod üzerine İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekibimiz ivedi şekilde hastaneye intikal etmiştir.

Hastane acil servisinde çalışan doktorlara tehdit-hakaret ve fiziksel saldırıda bulunan, psikolojik tedavi gören C.K. isimli şahıs, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Fiziksel şiddete maruz kalan hekimimiz Tavas Devlet Hastanesinden darp raporu almıştır. Konuyla ilgili gerekli adli ve idari işlemler derhal başlatılmıştır.

Saldırıya uğrayan doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza  geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” açıklaması yaptı.

‘TABİP ODASI PEŞİNİ BIRAKMAYACAK’

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Necdet Fazıl Ardıç SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada olayın peşini bırakmayacaklarını belirterek, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyoruz. Hekimimiz talep ederse hukuki destek ve ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceğiz. Oda olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Denizli Tabip Odası ve Hukukçu Hekimler Deneği bu olayda davaya müdahil olarak katılacak” diye konuştu.
 

doktora saldırı