Denizli'de Honaz Ovası'na dev yatırım

TAKİP ET

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Denizli Honaz Ovasına Aydın Akbaş Barajı'ndan su getirilerek sulama başlatıldı.

2018 yılında yapımına başlanıp geçtiğimiz ay tamamlanan projeye göre Denizli Honaz Ovası'nda 7 bin 900 dekar alan sulamaya başlandı. Aydın Akbaş Barajı'ndan ovaya yapılan sulama için 29 kilometre boru döşendi.



DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı yazılı açıklamada maliyetin 18 milyon 500 bin lira olduğunu belirterek yatırımın ülke ekonomisine 11 milyon 850 bin lira olacağını söyledi.




Yıldız, "2018 yılında yapımına başlanan “Denizli Honaz Ovası Sulaması 2. Kısım“ çalışmaları geçtiğimiz ay tamamlanarak hizmete açılmıştır. 7.900 dekar alanı Aydınlar Akbaş Barajından temin edilecek su ile modern kapalı sistem ile sulayacak olan proje ile su kaybını en az indirerek daha az su ile daha fazla arazi sulanacaktır. Proje kapsamında 29 bin 665 metre boru döşenmiş, 2 adet basınç kırıcı ve 164 sanat yapısı imalatı tamamlanmıştır. Bu yatırım 18 milyon 500 bin Türk Lirasına mal oldu ve milli ekonomiye yıllık 11 milyon 850 bin TL gelir sağlayacak" ifadelerini kullandı.



 

devlet su i̇şleri denizli honaz ovası aydınlar akbaş barajı dsi̇ genel müdürü kaya yıldız denizli denizlimuhabir muhabir denizli haberleri