Denizli'de hurda ve atıl araçlar toplatılacak

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, cadde ve sokaklara bırakılan hurda ve atıl araçlar için bir genelge yayınladı. 81 ile gönderilen genelge ile atıl durumdaki araçların kamu düzenini ve güvenliğini tehdit ettiği belirtilerek toplatılması istendi.

İçişleri Bakanlığı trafik güvenliğini ve kamu düzenini tehlikeye atan cadde, sokak ve meydanlardaki, hurda, atıl araçlar için harekete geçti.

Bakanlık 81 İl Valiliğine "Hurda/ Atıl Araçların Toplatılması" konulu bir genelge gönderdi.

 Karayollarına bırakılan ve uzun süredir alınmayan araçların sahipleri tarafından kaldırılması istenecek. Uyarılara rağmen alınmayan araçlar trafikten men edilecek.

Bakanlık tarafından alınan ve sahipleri tarafından 6 ay içerisinde geri alınmayan araçlar  5393 sayılı Belediye Kanununun 15'inci maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7'nci maddesi uyarınca belediye sınırları içerisinde belirlenmeyen hurda alanı varsa bir an evvel belirlenmesi sağlanacak. Söz konusu araçların niteliklerine göre (hurda ya da terk edilmiş olma durumuna bağlı olarak) belediyelerce belirlenen hurda depo alanları veya yediemin otoparklarında muhafaza altına alınacak.
 

hurda atıl durumdaki araç toplama