Denizli'de kilosu 50 liradan satışa konulan karpuz, 1020 TL'ye alıcı buldu

TAKİP ET

Denizli'nin Çameli İlçesi'nde, tezgahta tek kalan 7 kilo ağırlığındaki karpuz, iki vatandaşın yoğun talebi nedeniyle açık arttırma ile 1020 TL'ye satıldı.

Çameli İlçesi’nde Cuma günleri kurulan semt pazarında, kilosu 50 TL’den satılan karpuz, değerinin üzerinde açık attırma ile satıldı. İlçe manavlarından Can Güngör, Cuma günleri kurulan semt pazarında tezgah açtı. Bir ton kadar getirdiği karpuzları kilosunu 50 TL’den satan Güngör, akşam saatlerinde tezgahında 7 kiloluk bir karpuz kaldı.

 

O sıralarda iftarlık alış verişi yapan Kalınkoz Mahallesi’nden Serdar Akyol isimli vatandaş, 350 TL değerindeki 7 kiloluk karpuzu alacağı sırada, Muğla-Orataca’dan gelen O.K. isimli vatandaş söz verdiği arkadaşlarına mahcup olmamak için karpuzu 400 TL’den alacağını söyledi. Bunun üzerine açık artırmaya sahne olan olayda 7 kiloluk karpuzu 1020 TL’ye kazanan Ortaca’dan gelen O.K. isimli vatandaş oldu.

 

İlk defa böyle bir durumlar karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadığını belirten manav Can Güngör, “Tezgâhımız da 1 tona yakın karpuz vardı. Lezzeti bir başka olan karpuzumuz kısa sürede tükendi. Tek kalan karpuzun iki alıcısı olunca, kısa süreli acık artırma ile değerinden fazla fiyata satıldı” dedi.

 

Pazarlık sonrası karpuzu alan vatandaş O.K., “Akşam misafirlerim gelecekti, karpuzun tek kaldığını gördüm. Arkadaşlarıma sözüm vardı. O yüzden onlara mahcup olmamak için arttırmaya girdik. Güzel bir pazarlık oldu. Para arkadaşlarımdan önemli değildi” dedi.

karpuz açık artırma