DENİZLİ'DE KİM ÖNDE?

TAKİP ET

Türkiye'nin önde gelen anket şirketleri Denizli araştırma sonuçlarını yayınladı. Araştırma sonuçlarının tutarsızlığı dikkat çekti. Büyükşehir yarışında bir araştırmada Zolan diğerinde Çavuşoğlu önde…

Seçim atmosferinin vazgeçilmezi anket çalışmaları 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi içinde geçerli oldu. Vatandaşın sandığa gitmesine sayılı günler kala Türkiye’nin önde gelen anket şirketleri yaptıkları araştırmaları sosyal medyadan takipçilerine duyurmaya başladı.

 

Denizli de diğer büyükşehirler gibi ilgi çeken seçim bölgelerinden biri oldu. Fakat anket şirketlerinin ulaştığı sonuçlar arasındaki tutarsızlık dikkatlerden kaçmadı.

 

MAK’TAN ZOLAN ÇIKTI

 

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, sosyal medya platformu X’te Denizli’nin anket sonuçlarını yayınladı. Bin 580 ile yüz yüze görüşülerek hazırlandığı kaydedilen araştırmada Denizli’deki büyükşehir belediye başkanlığı yarışında Osman Zolan önde çıktı. Zolan’ın yüzde 42 oy aldığı araştırmada CHP adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu yüzde 26’da kaldı.

 

23 Şubat – 6 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildiği kaydedilen araştırmada İYİ Parti adayı Yasin Öztürk yüzde 15, Gelecek Partisi adayı Sema Silkin Ün ise yüzde 4 olarak gösterildi.

 

ORC ANKETİNDE ÇAVUŞOĞLU ÖNDE

 

ORC’nin sosyal medya platformundan yayınladığı anket sonuçlarında ise CHP adayı Çavuşoğlu yüzde 40,2’lik oy oranı ile ilk sırada yer aldı. AK Parti adayı Zolan ise yüzde 39,8 oranında oya sahip gösterildi. Bu ankette yüzde 9,8 oranıyla kararsızlar üçüncü sırada yüzde 5,3’lük oy oranı ile İYİ Partili Öztürk ise dördüncü sırada gösterildi.

 

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER

 

Anket sonuçları sosyal medyada Denizlili kullanıcıların da dikkatini çekti. Kullanıcıların büyük bölümü anketler arasındaki tutarsızlığa dikkat çekti, bu kadar büyük farkların ortaya çıkmaması gerektiğini savundu. Yorumlarda sonuçların rasyonel olmadığı belirtildi.

 

Denizli Büyükşehir adayları anket osman zolan Bülent Nuri Çavuşoğlu Yasin Öztürk