Denizli'de Kur'an kursu aşçısının iki öğrenciyi istismar ettiği iddia edildi

TAKİP ET

Denizli'de bir Kur'an kursunda aşçı olarak çalışan Ali D'nin hafızlık eğitimi gören 12 yaşlarında iki öğrenciyi istismar ettiği ortaya çıktı. Çocukların ailelerine durumu bildirmesiyle ortaya çıkan olay sonrası Ali D. tutuklandı. Denizli Müftülüğü personel ile ilişiğin kesildiğini duyurdu.

Denizli’deki skandal olayın yaklaşık 5 ay önce yaşandığı öğrenildi. Bir başka Kur'an kursu kadrosunda bulunmasına rağmen Pamukkale ilçesindeki Akköy İmamı Azam Yatılı Kur'an Kursu’nda aşçı olarak görevlendirilen Ali D’nin hafızlık eğitimi alan 12 yaşlarında iki öğrenciyi taciz ettiği iddia edildi. Ailelerin iddiasına göre iki çocuğa uzun süredir istismar ve tacizde bulunan şüpheli son zamanlarda tacizin dozunu artırdı. Bunun üzerine yaşadıklarını ailelerine anlatan çocuklar olayın ortaya çıkmasını sağladı.

‘DÖVEREK KOVMUŞLAR’

Ailelerin şikayetinden sonra Kur'an kursu yetkilileri, istismar ve tacizle suçlanan aşçı Ali D.’yi döverek kurstan dışarı attı. Hakkında soruşturma başlatılan şüpheli kaçtıktan bir hafta sonra İzmir'de yakalandı. Denizli'ye getirilen ve burada çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanan şüpheli cezaevine konuldu.

Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin konu hakkında inceleme başlattığı, yönetmelik şartlarına uygun olmayan bir personelin neden görevlendirildiği yönünde soruşturma yürüttüğü belirtildi. Denizli Müftüsü Mehmet Aşık olayın ortaya çıkması ile birlikte şüphelinin ilişiğinin kesildiğini kaydetti.

kuran kursu istismar