Denizli'de öğrencilerden salgın günlerinde okuma seferberliği

TAKİP ET

Üzerimize ne zaman gideceği belirsiz bir kasvet çökmüşken güzel ve umut verici haberlerle adeta nefes alıyoruz. Böylesi anlamlı bir çalışmaya 'Kitabımdaki Değerim' projesiyle Denizli'den Esat Sivri Ortaokulu ve İncilipınar İmamhatip Ortaokulu öncülük etti. Denizli, Osmaniye, Konya ve Ordu illerinden okulların yürüttüğü projede öğrenciler birbirinden güzel kitapları okuyarak adeta okuma seferberliği içine girdiler. Kitap okuma sevgisini pekiştiren öğrenciler, yazma becerilerini de geliştirdi.


Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma, okunan kitaplar üzerinden tartışma platformu sağlayarak değerler farkındalığı oluşturma, öğrencilerdeki sosyal becerileri geliştirme ve elbette merak ve öğrenme isteklerini artırarak düşünen ve sorgulayan bireyler yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen 4 aylık proje, Mayıs ayı itibariyle tamamlandı. Proje boyunca, doğruluk, yardımlaşma, sevgi ve saygı değerleri çerçevesinde pek çok etkinlik yapıldı.

Yapılan etkinliklerde yazar Metin Özdamarlar ve Gülten Dayıoğlu internet üzerinden öğrencilerle buluştu, yazar olma serüvenlerini, kitapların dünyasını, okuma serüvenindeki heyecanları öğrencilere anlattı. Öğrenciler okudukları birbirinden anlamlı ve güzel kitapları arkadaşlarıyla tartıştı, kitaplar üzerine düşündü, kitaplardan uyarlanan filmleri izledi, okuma gündemlerini ailelerine taşıyarak aileleriyle paylaştı.



Esat Sivri Ortaokulu’nda kitaplık bu projeyle kütüphaneye dönüştü

Proje kapsamında Denizli’mizin güzellikleri diğer illerimizle paylaşıldı. Acıpayam Kanyonu’ndan, Karahayıt’a, incimiz Pamukkale’den Ağlayan Kaya Yeşildere Şelalesi’nin hikâyesine kadar Denizli’ye dair pek çok güzelliğin ve kültürel değerin paylaşıldığı projenin çıktıları da okuma seferberliğini süreklileştirecekmiş gibi görünüyor.

Öyle ki Esat Sivri Ortaokulu’nun duvarlarına “yardımlaşma” değeri çerçevesinde kitaplıklar oluşturuluyor ve okul adeta bir kütüphaneye dönüştürülüyor. Öğrencilerin istedikleri zaman kitap alarak okuyabilecekleri ve kitapları arkadaşlarının okuması için bırakabilecekleri bir kütüphane bunun en güzel örneği.

6.sınıf öğrencisi kitap yazdı

Projede çalışan öğrencilerden 6. Sınıf öğrencisi Ayşegül Paksoy’un yazdığı ve basım aşamasında olan “Benim Adım Minnoş” adlı heyecan verici ve gururlandırıcı kitabı. Ayşegül Paksoy’un kitabı çocukların kendi öykülerini yazması ve çocuk yazarların sözlerini söyleyebilmesi açısından ilham verici nitelikte.

Denizli’de 2 okulun bu süreçteki her aşamada öğrencilerini yönlendiren, esin olan,  çalışkan Türkçe öğretmenlerinin öncülüğünde gerçekleştirilen “Kitabımdaki Değerim” projesi hem çocukları için hem de Denizli için bir örnek çalışma ve devamı gelmeli.
 

denizli’de öğrencilerden salgın günlerinde okuma seferberliği denizli denizlimuhabir denizli haberleri kitap okuma mehmet selçuk esat sivri ortaokulu i̇ncilipınar i̇mamhatip ortaokulu