Denizli'de taklit ve tağşiş ürün üreten firmalar açıklandı

TAKİP ET

Türkiye'de genelinde taklit ve tağşiş yaptığı belirtilen firmalar yayınlandı. Listede Denizli'den 8 firma yer aldı.

Tarım Bakanlığı’nın kendi web sitesinde kamuoyuna duyuru olarak  verilen listede Denizli'den 8 firma bulunuyor. 

​Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'de genelinde taklit ve tağşiş yaptığı belirtilen firmalar yayınlandı. tarimveorman.org.tr adresinde kamuoyuna duyuru başlığında verilen listede Denizli'den 8 firma bulunuyor. 

Gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, insanların sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla yapılan kontroller sonucunda Denizli'de, Bekilli, Çivril Acıpayam ve Çal'daki işlerlerinde üretim yapan 8 firmanın taklit ve tağşiş ürün ürettiği belirtiliyor.  

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu Kanun kapsamında hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgilerin yayınlandığı listede firmalara 50 Bin TL ile 2 milyon TL arasında cezaların kesildiği belirtildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş ürün üreten firmaları yayınladığı listeye https://www.tarimorman.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/1556/Kamuoyu_Duyurusu.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

 

taklit ve tağşiş Tarım ve Orman Bakanlığı liste