Denizli'de tekstil fabrikası icradan satılık

TAKİP ET

Denizli'de bankaya olan borcu nedeniyle yıllardır faaliyette olan dev tekstil fabrikası, ekipmanlarıyla birlikte ihale yoluyla satışa çıkarıldı. Fabrika için istenen muhammen bedel ise yaklaşık 10 milyon lira.

Dev fabrika 5 Ağustos’ta satışa çıkacak.

Tekstil diyarı Denizli’de uzun yıllardır faaliyette bulunan bir tekstil fabrikası daha icradan satışa çıkarıldı.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi 1. kısım Servergazi caddesi üzerinde bulunan 15 bin 459 metrekare yüzölçümlü dev fabrika için Denizli 7. İcra Dairesi satış duyurusunu yaptı.

Ulusal bir gazetede dün yayımlanan ilana göre bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, içerisinde 1 milyon 137 bin lira değerinde onlarca tekstil ve dikiş makinasının bulunduğu fabrikanın, bina ve arsa değeri ise 8 milyon 825 bin lira olarak belirlendi.

Toplamda ise dev fabrikanın makinalarıyla birlikte muhammen bedeli 9 milyon 962 bin lira olarak duyuruldu.

ÖZEL ŞARTLARDA YER ALDI

Söz konusu fabrikanın icra yoluyla satışı için Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve yasalarca belirlenen bazı konularda öne çıktı.
Tekstil fabrikasının satışı durumunda hiçbir şekilde amacı dışında kullanılamayacağı belirtildi.

Buna göre fabrikanın icra yoluyla satışı halinde Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşulu da yer aldı. Fabrikanın ayrıca, bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara ya da kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabileceği icra duyurusunda yer aldı.

Taşınmazın kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde ise, sadece bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere kiraya verebileceği hükmüne yer verildi.

Firmanın Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne olan vadesi geçmiş elektrik ve su borcuna da duyuruda yer aldı. Fabrikanın kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde ise, taşınmazı sadece OSB kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç 2 yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorunda olduğu da duyuruda açıklandı.

UYGUNLUK BELGESİ ZORUNLU

İhaleye katılacakların da, OSB’den uygunluk belgesi alması halinde ihaleye katılabileceği ve ihaleye katılım belgesi formunu da ihaleden önce İcra Müdürlüğüne ibraz etmeleri gerektiği ifade edildi. Belgeyi ibraz etmeyenlerin de, ihaleye katılamayacakları duyuruldu.

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Denizli 7. İcra Dairesi, içerisindeki makinalarıyla birlikte icra yoluyla satışa çıkartılan tekstil fabrikasının, satış gününü 5 Ağustos 2021 olarak duyurdu. Satış yeri Pamukkale Belediyesi Mezat Salonu olarak duyurulan fabrikanın satış ihalesinin ise, açık artırma suretiyle yapılacağı açıklandı.

kaynak: denizliaktuel

denizli osb tekstil fabrikası icra satış icradan satılık denizlimuhabir