Denizli'de, 'ters ev' bugün açıldı

TAKİP ET

Denizli'de ters villa başınızı döndürecek Pamukkale İlçesi’nde bulunan ters villa, iç ve dış mimarisiyle görenleri şaşırtıyor. Gerçek eşyaların kullanıldığı ters villa, ziyaretçi akınına uğrarken, kendisine hayran bırakıyor.

Türkiye’de sadece 8 tane bulunan ters evlerden bir tanesinin ise açılışı, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki tarafından bugün yapılarak  Denizli turizmine kazandırıldı.



Ters evin açılışını yapan Örki, evi çok beğendiğini belirterek “Pamukkale mahallemizde Süleyman Cengiz'in sahibi olduğu ‘Ters Ev’in açılışını gerçekleştirdik. 200 metrekarelik alana sahip olan ters evde tüm eşyalar gerçek ve hepsi ters.  Denizli turizmimize renk katacak ters ev, turistlerin uğrak yeri olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun.” Temennisinde bulundu.



Denizli’de bugün açılışı gerçekleştirilen Ters evin hikayesi ise şu şekilde:

Daha önce finans sektörüne çalışan 37 yaşındaki Süleyman Cengiz, yamaç paraşütü için sürekli gittiği Pamukkale’de ters villa projesini hayata geçirdi.

2019 yılında temelini atan ve 5 Temmuz itibaren de kapılarını ziyaretçilerine açan ters villa, ziyaretçi akınına uğruyor. İç ve dış mimarisiyle kendisine hayran bırakan villada kullanılan; perdeler, mutfak mobilyaları, tuvalet, yatak odası, dolaplar, oturma grupları ile çamaşır makinesi gibi tüm eşyalar tavanda yer alıyor.

Ters villaya gelen ziyaretçiler, tamamen gerçek eşyaların kullanıldığı odalarda fotoğraf çekilme imkanı sahip oluyor.



"MİSAFİRLERİMİZ ÇOK KEYİF ALIYOR"

Ziyaretçilerle özel olarak ilgilenildiğini belirten Cengiz; “İçeriye girdiğinizde sizleri karşılıyoruz. Pandemiden dolayı ateş ölçümü yapıyoruz, dezenfektan kullanımını sağlıyoruz. Sonrasında içeride misafirlerimizin kendi telefonuyla her odada farklı karelerle fotoğraf çekimleri gerçekleştiriyoruz. Fotoğrafları daha sonra 180 derece ters çeviriyoruz. Eşyalar yerde misafirlerimiz yukarıda kalıyor. Bu hizmetten misafirlerimiz çok keyif alıyorlar. Buradan güzel karelerle ayrılıyorlar” dedi.

"TÜRKİYE'DE BU EVDEN 8 TANE VAR"

Amaçlarının ters villaya gelenleri mutlu etmek olduğunu belirten Cengiz, şunları aktardı: “Gelen kişi sayısına göre 15 dakika ile 45 dakika arasında tutuyoruz. Misafirlerimiz çekimlerin ardından serbest zamanla daha da tadını çıkarabiliyor. Şehir dışından birçok ilden misafirimiz geliyor.

Türkiye’de bu evden 8 tane var. Böyle bir özelliğe sahip bu hizmet. Pamukkale’ye gelenlerin tercih edebileceği bir aktivite. Bütün misafirlerimiz ortak cümlesi var. Bu işte bir terslik var. Herkesi buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



 

denizli’de ers ev bugün açıldı ters ev denizli denizli muhabir muhabir denizli denizlimuhabir avni örki süleyman cengiz