Denizli'de virüs artmaya devam ediyor!

TAKİP ET

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye sathında da korona virüs vakalarının hızla artış gösterdiği gözleniyor. Sağlık çalışanları, yılmadan çalışmalarına rağmen, 'Günlük vaka sayılarının önlenemez boyutlara çıkmaya başladığı' iddia ediliyor.

Türkiye genelinde Koronavirüs konusunda en tedbirli iller arasında bulunan ilimiz Denizli, virüsün son yayılma hızının yükseldiği şu günlerde kırmızı alarm veren iller arasında olduğu belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerinde de ilimiz Denizli virüsün hızla yayıldığı iller arasında olduğu belirtilmişti.

Konu hakkında endişelenen sağlık çalışanlarımız, tedbirlerin tem manasıyla uygulanamadığı, halkımızın da çok dikkat etmediğini belirterek, “Mart ayı başlarında sıkı tedbirler ve halkımızın bu tedbirlere uyması ile Kovid-19 virüsünü azaltmayı ve önlemeyi başaran Denizli, ne yazık ki 2. Dalgayı yaşadığımız şu günlerde tedbirlerin yumuşatılması ve halkımızın da ilk gösterdiği hassasiyeti göstermemesi yüzünden günlek vaka sayısı hızla artmaktadır. Günlük vaka sayısının önlem alınamaz boyutlara çıktığını düşünüyoruz.  O kadar yoğun bir çalışma temposu içindeyiz ki, karantinaya alınanlar bile kontrol edilemiyor. Ancak yakalananlar yurtlarda karantinaya alınıyor. “ deniliyor.

Başka sektörlerdeki çalışanlara sabır gösteren halkımızın, mesele sağlık meselesi olunca kendilerine sabır etmediklerini belirtilerek, “Hastanelerde oldukça yığılma var. Mecburen muayene ediyoruz. Ama tabiki tedbirli olmamız gerekiyor. Hastalarımıza ve yakınlarına Maske, Hijyen ve özellikle mesafe konusunda uyarılarda bulunmamıza rağmen, bazıları hastalıklarının acil olduğunu ve bekletmemeleri gerektiği söyleyerek hiçbir tedbir ve uyarıyı dinlemiyorlar, kurallara uymuyorlar. Bu da bizi fazlasıyla üzüyor.” denilmekte.

Sağlıkçılar bu sabırsızları anlayamadıklarını belirtilerek, “Berber koltuğunda hayli bekleyen, sabreden vatandaşlarımız, ne hikmetse aynı hassasiyeti hastanelerimizde göstermiyor. Tartışmalar, karşılıklı atışmalar hatta darp olaylarını hatırlatarak provake edenlerle uğraşmaktan bıktık.” denilerek, virüs konusunun dikkate alınmasını halkımzdan rica ederken, yetkililerin de gerekli tedbirleri almaları gerektiğine işaret edildi.