Denizli'de yakın zamanda deprem olabilir

TAKİP ET

Erzincan'da meydana gelen 5,3'lük depremin ardından, akıllara 'Denizli'de de deprem meydana gelecek mi?' sorusu geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Denizli dahil 20 yerde deprem üretme olasılığı olan fay olduğunu belirtti.

Erzincan’da meydana gelen 5,3’lük depremin ardından, akıllara ‘Denizli’de de deprem meydana gelecek mi?’ sorusu geldi. Konuyla ilgili konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, her fayın deprem üretme periyodu olduğunu belirterek, periyodunu doldurmuş olup, Denizli dahil20 yerde deprem üretme riski bulunan fay olduğunu söyledi.




Sözbilir, ‘‘Bir bölgede yeterli derecede gerilim birikmediği sürece, o fay kırılmıyor. Her fayın kendine göre deprem tekrarlama periyodu var. Mesela Kuzey Anadolu Fayı üzerinde 150-400 yıl arasında değişiyor. Faylardan biri 150 yılda bir kırılıyorsa, bir sonraki kırılma için 150 yıl geçmesi gerekiyor. Bilimsel çalışmaların özellikle Kuzey Anadolu Fayı başı ve sonundaki İstanbul tarafıyla, Bingöl- Erzincan arasındaki bölgede yakın zamanda deprem olacağını gösteriyor. Maraş, Malatya, Antakya, Adıyaman, Erzurum,  Ağrı, Denizli, Muğla tarafları bu sistemin içinde değerlendiriliyor.’ ifadelerini kullandı.
 

denizli erzincan dokuz eylül üniversitesi deprem araştırma ve uygulama merkezi müdürü prof. dr. hasan sözbilir maraş malatya antakya adıyaman erzurum ağrı muğla deprem fay denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber