Denizli'de yoğunluktan 112'ye ulaşılamıyor

TAKİP ET

Denizli koronavirüs salgınında ilk 6 il arasında. 112 merkezinde yaşanan yoğunluk nedeniyle ne vatandaşlar ne de 112 ekipleri ulaşamıyor. Sağlık çalışanları 11/12 saat çalışmanın ardından istediklerini alamadıklarını da belirtiyor.

Denizli'de korona virüs vakaları kırmızı alarm  Denizli’de sağlık çalışanları dinlenmeden çalışmalarının karşılığını alamadıklarını belirtiyor. Edinilen bilgiye göre, 12 saat ve dinlenmeden çalışmaları yüzünden iş randımanlarının da düştüğünü ileri süren 112 çalışanları, “Hiç olmazsa izin alarak dinleniriz hayalimiz de bakanlığın açıklaması ile sona erdi. Emleklilik, izin kullanma ve istifa etmek bakanlık tarafından kabul edilmeyecek. Bu durumda tam gün çalışmamımızın karşılığını tam olarak alamıyoruz. Bizde insanız” ifadelerini kullandılar.

Öte yandan 112 Acil çalışanları diğer sağlık çalışanlarımızdan daha fazla çalıştıklarını belirterek, “112 merkezimize yoğunluk yüzünden bir aydır ulaşamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ambulanslarda 24 saat durmadan çalışıyoruz. Bizim çalışma durumumuz, Karayolları Trafik kanunlarına bile aykırı. Şoförlerimiz durmadan direksiyon başında. Üstelik, arızalanan, bakım yapılmak istenilen ambulanslar zamanında yapılmadığı için zor durumda kalıyoruz.” diyor.   

denizli 112 acil 112 çalışanları yoğunluk denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber