DENİZLİ'DEKİ BOŞANMA DAVASI TÜRKİYE GÜNDEMİNE DÜŞTÜ

TAKİP ET

Denizli'de açılan boşanma davasında yerel mahkemenin verdiği kararı onayan Yargıtay, elektrik sarfiyatı olacak diye eşinin piknik tüpünde yemek yapmasına yol açan kocayı kusurlu buldu.

Denizli'de karşılıklı açılan boşanma davasında eşinin, evde yemek ve temizlik yapmadığını, bu işleri kendisinin yapmak zorunda kaldığını savunan erkek, eşinin bir müddet sonra evi terk ettiğini, akrabaları aracılığıyla birçok kez haber göndermesine rağmen kadının eve dönmediğini öne sürerek, boşanma talebinin yanı sıra 50 bin lira maddi, 50 bin lira manevi tazminat istedi.

 

Kadın ise kocasının gerekli temel ihtiyaç olan ev eşyalarını almadığını, elektrik harcayacak diye de beyaz eşyaları kurdurmadığını ve kendisinin piknik tüpünde yemek yapmak zorunda kaldığını ifade etti. Kendisini evden kovan kocasının kapı kilidini değiştirmesinden dolayı eve dönemediğini savunan kadın, 50 bin lira maddi, 100 bin lira manevi tazminat talep etti.

 

15 BİN MADDİ TAZMİNAT ÖDEYECEK

 

Denizli 4. Aile Mahkemesi, boşanma davasında, evin temel ihtiyaçları olan eşyaları kurmaması, elektrik harcayacak diye beyaz eşyaları kullandırmadığı için kadının piknik tüpünde yemek yapmak zorunda kalması ve kapı kilidini değiştirmesinden dolayı erkeği tam kusurlu buldu. Kadının bir kusurunun olmadığına karar veren mahkeme, kocanın kadına 15 bin lira maddi tazminat ödemesine hükmetti.

 

KARAR TEMYİZ EDİLDİ

 

Karara itiraz eden koca, istinafa başvurdu. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, kararın uygun olduğu gerekçesiyle başvuruyu esastan reddetti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de evin temel ihtiyaçları olan eşyaları almayan, elektrik harcayacak diye beyaz eşyaları kullandırmadığı için eşi piknik tüpünde yemek yapmak zorunda kalan kocayı kusurlu bulan yerel mahkeme kararını onadı.

 

cimri koca boşanma davası tazminat dava