Denizli'deki göçmenler hasret giderdi

TAKİP ET

Denizli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği 12. Yıl  Geleneksel kahvaltı buluşmasını bugün gerçekleştirdi.

 
Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve çok sayıda davetlinin katıldığı kahvaltıda sohbetin koyusu yapıldı.



ZOLAN İSTEDİ, DEĞİRMENCİ’YE NASİP OLDU

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Osman Zolan’ın selamı ile başladığı toplantıda, Zolan’ın geçtiğimiz yıl verdiği Muhacir böreğinin bu yıl tadına bakmanın kendisine nasip olduğunu ifade ederek,”Size has hamur işi ürünlerin meşhurluğunu biliyorum. O yüzden sayın Başkanımızın istediği böreği tatmak bana nasip oldu. Sizin komşuluğunuz ve vatanseverliğiniz tartışılmaz.” Dedi.



GÖÇMENLİK, BENİM İÇİN GURUR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de konuşmasında, anne tarafından göçmen olduğunu Babasının Tavaslı olduğundan söz etti. Örki; “Kendimi çok şanslı hissediyorum yarım muhacir yarım Denizli’nin yerlisi. Devletimizin bize yurt edindirdiği yerleri bırakıp, anavatanımıza sürgün edilmemizden sonra buralara, cephelerde savaşarak geldik. Önce gittik, sonradan geldik. Güven duyulan bir toplum olmanın, vatansever olmanın en alası bizdedir. Muhacirlik yönümle gurur duyuyorum” dedi.



GÖÇMENLERLE BÜYÜDÜM

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’da konuşmasında, muhacir komşuları ile birlikte büyüdüğünü anlatarak, “Hatta Üniversite yıllarımız oturduğumuz apartmandaki muhacir kadınların börekleri ile karnımızı doyurduk. Ta o zamanlardan biliyorum yemeklerinizin, böreklerinizin ve misafirperverliğinizi. Sizlerle iç içe büyüdük, bundan sonra da birlikte devam olmaya devam edeceğiz dedi.



TEMİZLİK DENİNCE, SİZİ BİLİRİM

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen konuşmasına, göçmenlerin olduğu bir ilçede görev yapması nedeniyle kendisini şanslı olduğunu ifade ederek; “Ben kendimi şanslı bir Belediye Başkanı olarak görüyorum. Çünkü, benim ilçemde insanlar evlerinin önünü hep temiz tutuyor. İnsanlar birbirleriyle yardımlaşarak yaşıyor. Sizin misafirperverliğiniz ve temizliğe verdiğiniz önem benim işlerimi çok kolaylaştırıyor. Başta en bildik muhacir Atatürk olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum. Bu millet geçmişte de size güvendi, bundan sonra da güvenmeye devam edecek” diye konuştu.



Denizli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin bu yılki toplantısına ilgi oldukça yoğundu. Göçmen böreklerinin de servis edildiği kahvaltıda, göçmen kıyafeti ile gelen kadınlar ilgi odağı oldu. 


 
 

denizlideki göçmenler hasret giderdi dengÖÇder denizli balkan göçmenleri kültür ve dayanışma derneği balkan göçmenleri bulgaristan göçmenleri yunanistan göçmenleri denizli istiklal ahmet Çalışkan ali sert nazım elmas hayrullah akgün remzi elver