Denizli için korkutan açıklama!

TAKİP ET

DRT'nin sevilen programı 'Haftaya Bakış' programına katılan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Buldan İlçesi'nde 7 büyüklüğünde bir deprem olabilir. Sarayköy depremin çok oynadığı yer olarak bilinir. Sarayköy, 7 şiddetinde depremlere gebedir' dedi

Programa Skype üzerinden bağlanan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Honaz’ın en fazla depremlerin yaşandığı bölge olduğunun altını çizdi.


Prof. Dr. Ercan; “Honaz, 1’inci derece deprem bölgesi. Honaz daha önce 5. ve 6. şiddetinde depremler yaşandı. Buldan İlçesi de ana deprem kuşaklarının bir tanesinin üzerinde yer alıyor. 2003 yılında ilçede 5 şiddetinde depremler meydana geldi. Buldan İlçesi’nde 7 büyüklüğünde bir deprem olabilir.


Sarayköy İlçesi’nin de bulunduğu konum çok önemli. Sarayköy,  Sisam Adası’ndan başlayarak Aydın Nazilli üzerinden gelen Büyük Menderes Çukuru’yla, ta İzmir’den Salihli,  Alaşehir ve Buldan üzerinden gelen Gediz Çöküntüsü’nün kavşak noktası. Ben kavşak noktalarından çok korkarım. Sarayköy depremin çok oynadığı yer olarak bilinir. Sarayköy 7 şiddetinde depremlere gebedir. Buralar 1’inci derece deprem bölgesidir” ifadelerini kullandı.


“DENİZLİ'DE İNŞAAT MÜHENDİSLERİ YAPILARI ÇOK İYİ DENETLİYOR"
Prof. Dr. Ercan; “Denizli merkezde güzel olan durum Delikliçınar’dan dağlara doğru olan kısım lüks yapılarla dolu. Bu Denizli için olumlu. Denizli’nin başka şansı yok, ya dağlara doğru çıkacaksın ya da Pamukkale Ovası’na inecek.


Denizli’de inşaat mühendisleri yapıları çok iyi denetliyor. Buna şahit oldum. Denizli’de depreme dayanıklı binalar yapılıyor. İşler iyiye gidiyor. Odaların halkla olan ilişkisi çok önemli. Benim izlenimim o” dedi.



Kaynak: Denizli Gazetesi
 

denizli prof. övgün ahmet ercan deprem 7 şiddetinde deprem denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber honaz buldan