DENİZLİ'NİN DEPREM HARİTASI DEĞİŞTİ

TAKİP ET

23 Yıl Sonra Deprem Haritası Değişti! Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki depreme uzmanların yorumları gelmeye devam ediyor.

Doç. Dr. Bülent Özmen, son yıllarda Türkiye’de 7 veya 7’den daha fazla büyüklükte deprem meydana gelmediğine dikkat çekti. "Ülkemizde neredeyse her 4, 5 yılda bir 7 veya 7'den daha büyük şiddette depremler oluşmuştur.” Diyen Özmen, Denizli depreminin uyarıcı bir deprem olmadığını söyledi.

Çarşamba merkez üssü Acıpayam’ın Yeniköy Mahallesi olan 5.7 büyüklüğündeki depremle sarsılan Denizli’de bir yandan artçı sarsıntılar devam ederken bir yandan da deprem uzmanlarının değerlendirmeleri devam ediyor. Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde depremlerle ilgili son yorum Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen’den geldi. Özemen, Acıpayam depreminin uyarıcı olabileceğine dikkat çekti.

Türkiye’de 4,5 yılda bir 7 veya 7’den büyük şiddette depremin meydana geldiğini aktaran Özmen, son 119 yılda hasara neden olan 284 deprem meydana geldi. En son Van’da bir depremin meydana geldiğini aktaran Özmen, “2011’de meydana gelen depremin ardından 8 yıldır ülkemizde deprem olmuyor. Acıpayam’da olan depremler uyarıcı olabilir. Deprem enerjisinin bir yerlerde biriktiğini ve zamanı geldiğinde depreme dönüşeceğini göstermektedir. Dikkatli olunması gerekiyor” dedi.

DEPREM HARİTASI DEĞİŞTİ
Öte yandan Türkiye’nin Deprem Haritası 1 Ocak itibariyle değişti. Yeni haritaya göre Güney ve Çal’ın bir bölümü ile Tavas ve Kale ilçeleri 2.derece, şehrin diğer kalan bölümleri ise 1. Derece Deprem Bölgesi olarak biliniyor.