Denizli'nin gururları

TAKİP ET

Denizli Görme Engelliler Okulu Goalball takımı, kız ve erkeklerde Türkiye Şampiyonu oldu.

Okul Sporları Görme Engelliler Goalball Türkiye Şampiyonası Aksaray'da yapıldı.  Türkiye geneli 18 Görme Engelli Okul’dan final müsabakasına katılma hakkı elde eden 4'er takım arasında kıyasıya çekişmenin yaşandığı müsabakalar sonucunda, kızlarda Denizli Görme Engelliler Ortaokulu şampiyonluğa ulaştı.

 

Yeni Asır Gazetesi’nden Sebahatin Alp’in haberine göre; Denizli Görme Engelliler Okulu, yıldız kızlar final müsabakasında rakibi Şanlıurfa Görme Engelliler Okulunu 9-8 yenerek mutlu sona ulaştı. Şanlıurfa Görme Engelliler Okulu ikinci, Konya Görme Engelliler okulu üçüncü Erzurum Görme Engelliler okulu ise 4.oldu.

 

Erkekler ise tüm rakiplerini teknik skorla yenerek (10 farklı skor) Şampiyon olan Denizli Görme Engelliler Okulu’nun ardından Tokat Görme Engelliler Okulu ikinci, Erzurum Görme Engelliler okulu üçüncü, Şanlıurfa görme Engelliler Okulu ise dördüncülüğü elde etti. Yıldız erkekler müsabakası final maçında Denizli Görme Engelliler Okulu, Tokat Görme Engelliler Okulunu 11-1 gibi farklı skorla yenip şampiyon oldu.

 

Okulun Beden Eğitimi öğretmeni ve Milli Takım Hüseyin Atmaca, Denizli Görme Engelliler Okulu’ndan  Olimpiyat Şampiyonu olan Türk Milli Takım GoalBall oyuncularından Şeydanur Kaplan, Reyhan Yılmaz ve Dünya Şampiyonu takımda oynayan Berfin Altan’ın yetiştiğini belirterek, “ Türkiye Şampiyonu olan Okul Takımı sporcularımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.İnşallah bu çocukların arasında da milli takıma sporcular veririz” dedi.

goalboll denizli görme engelli