Denizli'nin Koronavirüs haritası...

TAKİP ET

Geçtiğimiz hafta sonunda seyahat kısıtlaması ve sokağa çıkma yasağı kaldırılan Denizli'de ise durum o kadar da kötü değil. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı illerin koronavirüs haritasına göre, yoğunluk şehir merkezinde görünüyor.

Kovid-19 tedbirleri büyükşehirlerde vaka sayılarını aşağı çekerken Anadolu’daki bazı şehirlerde rehavet endişelendiriyor. Buna rağmen gelen iyi haberler umut verici...

Kent merkezinde artan koronalı hasta sayısının ilçelere gittikçe yoğunluğun azaldığı görülüyor. Haritada  korona hasta yoğunluğunu gösteren mavi noktalar, tek merkezde toplanmış gibi duruyor.
Kent merkezinde bulunan Koronavirüs’lü hasta sayısının rakamsal olarak açıklanmadığı harita da hastalığı il merkezindeki dağılımı görülüyor.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, "Salgının 5. haftasından itibaren istikrarlı bir iyileşme içindeyiz. Şu anki şartlarda salgın kontrol altında." dedi.



"Türkiye'nin biricik insanları" diyen ve corona virüsten etkilenen her yaş ve meslekten yediden yetmişe herkese seslenerek konuşmasına başlayan Koca, 8 haftasını geride bıraktıkları koronavirüsle savaşta dünyanın Türk insanına hayranlık duyduğunu söyledi.

Koca, 8 hafta ortada büyük bir tehdit varken, insan hayatında son derece kısa bir zamandır. 8 hafta süren kimi yoksunluklar, riske rağmen kontrolü elden bırakmamıza yol açacak bir zaman değildir. Tedbirlere uyarak geçirdiğimiz 8 haftadan sonra, riskli bir gün bile tabloyu değiştirebilir. Daha ötesi, risk alınmış bir an bile, hayata, hayatlara mal olabilir. Karıştığımız kalabalıktan, girdiğimiz bir kuyruktan salgın tekrar uç verebilir. Tedbir, temkin, aklın seçeneğinden öte, artık aklın mecburiyetidir.

Bu salgında tek tek sizlerin sağlığından sorumluyum. Hastalarımızın tedavisi ve bulaşmanın önlenmesindeki sorumluluk kadar, işin ciddiyetini söylemekle de yükümlüyüm."

Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19'u düşündürecek şikayeti olanlara, pozitif vakalarla teması olanlara, şüphelilere test yapılmasının bulaşma hızını düşürdüğünü, yeni vaka sayısını azalttığını vurguladı.
 
 
 

denizli in koronavirüs haritası... denizli denizlimuhabir denizli muhabir covid-19 koronavirüs fahrettin koca koronavirüsü