Denizli'nin şanlı tarihi, 'Tarih Atölyesi'nde işlenecek'

TAKİP ET

Denizli'nin tarihi, Ensar Vakfı Denizli Şubesi Kitap Kahve'de düzenlenecek, 'Tarih Atölyesi'yle her yönüyle işlenecek. Atölye' de bilgi ve eğitim  'Belgeler ve Çal Tarihi' isimli kitabın yazarı Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Balık, tarafından verilecek. 

 Ensar Vakfı Denizli Şubesi tarafından kurulan ‘Kitap Kahve’de her hafta sonu gerçekleştirilen toplantılardan bir yenisi yapıldı. Denizli’nin sivil toplum kuruluşları başkanları ve dernek yöneticilerinin katıldığı toplantıda her ayın 3. Cumartesi günü kitap kafe de ‘Tarih Atölye’sinin kurulması kararlaştırıldı.

Denizli’de milli mücadelenin başlamasında öncülük yapan Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Çal Bölgesinde milli Mücadeleyi başlatan Çal Müftüsü Ahmet İzzet Çalgüner Efendi’nin hayatlarının işleneceği atölye de kent tarihine ışık tutan ve restorasyon çalışmalarına devam edilen Bakırlı Eski Mezarlık’ta işlenecek, atölyeye katılanlara bilgi verilecek, geziler düzenlenerek kent tarihiyle ilgili halkın bilgi sahibi olmasına destek verilecek. Ensar Vakfı Denizli Şube Başkanı Hüseyin Karademir, eşsiz bir tarihe sahip kentin tüm yönleriyle ‘Tarih Atölyesi’nde işleneceğini söyledi.

Denizli’nin dört bir yanının antik kentlerle çevrili olduğunu, milli mücadele yıllarından şanlı kahramanların Denizli’de büyük başarılar elde ettiğine dikkat çeken Karademir, “Denizli’nin tarihi ve kültürel bölgelerine gezilerde düzenlemiştik.

Bu gezilerin devamı olarak gelen talepler doğrultusunda ‘Tarih Atölye’si kurmaya karar verdik. Her ayın 3. Cumartesi günü yapılacak Tarih Atölyesi’nde kent tarihiyle ilgili bilgileri bize   ‘Belgeler ve Çal Tarihi” isimli kitabın yazarı Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Balık, hocamız tarafından verilecek.

Tarih atölyemiz kapsamında bilgi ve kültür gezilerimizde devam edecek. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte toplantılarımızı salon dışına taşıyacağız. İlçelerde de etkinliklerimiz, toplantılarımız, seminerlerimiz devam edecek.” dedi
 

 

 Ensar Vakfı Denizli Şubesi