DENİZLİ'NİN TANIDIĞI 23 İSİM SÜPER LİG'DE!

TAKİP ET

Denizlispor, tarihinde ilk kez 2. Lig'de mücadele etmeye hazırlanırken, Denizli futbol camiasına futbolcu ya da teknik adam olarak hizmet veren 23 isim Süper Lig'de görev yapıyor. En tanıdık isimler ise Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin.

Kurulduğu 1966 yılından bu güne kadar hiçbir zaman 2. Lig’de (Şimdiki adıyla) mücadele etmeyen Denizlispor, 2023-2024 sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alacak. Geçen hafta sonunda oynanan maçlarla başlayan Trendyol Süper Lig heyecan devam ediyor.

 

Denizlispor her ne kadar en üst 2 ligde boy gösteremese de yeşil-siyahlı camiaya hizmet veren birçok isim Süper Lig’de, teknik direktör, futbolcu ya da diğer görevleri yerine getiriyor. Farklı zamanlarda da olsa futbolcu ya da antrenör olarak Denizlispor için hizmet veren isimler arasında Denizlispor camiasının tanınmışları da yer alıyor.

 

EN ÜNLÜSÜ KARTAL!

 

Türk futbolunun 4 büyüklerinden olan Fenerbahçe’nin teknik direktörü İsmail Kartal’ın bir zamanlar yeşil-siyahlı formayla top koşturduğunu bilenler vardı. Ünlü teknik adam 1993-1994 sezonunda Denizlispor’un başarısı için ter dökmüştü. Yine Denizlipor formasıyla futbolcu olarak 2002-2205 sezonları arasında görev yapan Servet Çetin ise bu sezon Sivasspor’un başında teknik direktör olarak yer alıyor.

 

Yeşil-siyahlı forma ile başarılara imza atan isimlerden biri olan Çağdaş Atan ise 2003-2005 sezonlarında Denizlispor forması giymişti. Genç teknik adam şimdilerde, Süper Lig takımlarından Kayserispor’un teknik patronu. Galatasaray’dan 2000 yılında transfer olan ve 2 yıl yeşil-siyahlı formayı giyen Tolunay Kafkas da Süper Lig’de yer alan Ankaragücü’nün çalıştırıyor.

 

Denizlispor’da forma giymeyen ancak takımın teknik patronluğunu ya da yardımcı antrenörlüğü yapan ve Süper Lig’de bu sezon aktif görev alan isimler de var. Pendikspor’un Teknik Patronu Osman Özköylü, daha önce 2 kez Teknik Direktör olarak Denizlispor’da çalıştı. Yine İstanbulspor’un teknik patronu olan Fatih Tekke’nin yolu da 2 farklı sezonda Denizli’ye düştü.

 

Kasımpaşa’nın teknik direktörü Kemal Özdeş de Denizli’nin yakından tanıdığı, Ersun Yanal’ın yardımcılarından biri olarak 2000-2002 sezonlarında yeşil-siyahlı kulüp için çalışmıştı. Denizlispor formasını farklı zamanlarda giyen isimlerden Veysel Cihan Ankaragücü, Mustafa Keçeli Kayserispor, Ragığ Başdağ Pendikspor, Özden Öngün Başakşehir’in teknik ekiplerinde yer alıyor.

 

Bir dönem Denizli Belediyespor’da top koşturan Çağrı Ortakaya da Fatih Karagümrük’de yardımcı antrenörlük yapıyor. Süper Lig takımlarından Gaziantepspor’un Sportif Direktörü bir dönem Denizlispor’un kalesini korumuş ve Denizlispor’da sportif direktörlük ve Denizli Belediyespor’da da Teknik Direktörlük yapmış olan Adnan Erkan.

 

 SON ŞAMPİYONDA DA DENİZLİ’DEN GEÇEN VAR

 

Sadece teknik ekiplerde değil halen aktif futbol yaşamlarını sürdüren isimlerden de Denizli’den yolu geçenler var. Süper Lig’in son şampiyonu olan Galatasaray’ın defansında görev yapan Abdülkerim Bardakçı, 2018-2019 sezonunda yeşil-siyahlı formayı terletmişti.

 

2007-2012 yılları arasında Denizlispor’da görev yapan Güray Vural, bu sezon Antalyaspor’un başarısı için ter dökmeye devam ediyor. Fenerbahçe’nin kadrosunda yer alan Serdar Dursun, 2013-2014 sezonunda Denizlispor için mücadele verdi.

 

Pendikspor’un kadrosunda yer alan Murat Akça 2010-2011, Sivasspor’da görev yapan Caner Osmanpaşa 2011-2012, Samsunspor forması giyen Zeki Yavru 2019-2020, Adana Demirspor kadrosunda bulunan Ali Yavuz Kol 2020-2021 sezonunda Denizlispor’da top koştururken, yine Adana Demirspor’un ilk lisansı çıktığı kulüp 2013 yılında yeşil-siyahlı kulüp olmuştu.

 

Yine Süper Lig’de yer alan Sivasspor’un kulüp doktoru Ahmer Edremit yıllarca Denizlispor’a hizmet ederken, aynı kulübün masörü de bir Denizlili Tinçer Karakaya.

Denizlispor 2. lig süper lig Denizlispordan gidenler