DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 10 KASIM MESAJLARI

TAKİP ET

Denizli protokolü yayımladığı 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü'nde büyük Önder Atatürk'e taziyelerini bildirdiler.

İşte Denizli protokolünün 10 Kasım nedeniyle yayımladığı mesajları:

Milletvekili Şahin Tin, 10 Kasım vesilesiyle anma mesajı yayımladı.

 

AÇTIĞI YOLDA, GÖSTERDİĞİ HEDEFE DOĞRU İLERLİYORUZ!

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Gazi Atatürk’ün vefatının 81. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. Şahin Tin; “Gazi Atatürk’ün açtığı yolda yürümeye, gösterdiği hedefe doğru koşmaya devam edeceğiz” dedi.

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümü vesilesiyle anma mesajı yayımladı. “Gazi Atatürk’ü saygı ve rahmetle yâd ediyoruz” diyen Milletvekili Şahin Tin, Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe yılmadan ve yorulmadan ilerleme konusunda kararlı olduklarını ifade etti. 

 

“DESTANSI BAŞARILARA İMZA ATTI”

 

Mesajında “Gazi Atatürk İstiklal mücadelemize liderlik etti” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Atatürk’ün ortaya koyduğu lider duruşu ve fedakârlığı, aziz milletimizin eşsiz vatan sevgisi ve cesareti ile birleşince verilen her mücadelenin neticesinde nice destansı zaferlere ulaştık. Atatürk’ün başarılı bir komutan olarak ordumuzu yönetmesi ve ülkemizi üstün başarı hikâyeleriyle geleceğe taşıması, Türkiye’nin dünya tarihinde saygın bir yer edinmesini sağlamıştır. Milletine güvenen cesur bir lider olan Gazi Atatürk verdiği eşsiz mücadelelerle tarihin akışını değiştirerek destansı başarılara imza attı. Gazi Atatürk istiklal mücadelemizi de Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırarak milletimizin kahramanlığını aldığı bu kararla tarih sayfalarına silinemez bir not düşmüştür” dedi.

 “EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

 “Gazi Atatürk’ün bize bıraktığı eşsiz mirası, mücadele aşkını azmini ve cesaretini gelecek nesillerimize anlatmak bizim asli vazifelerimizdendir” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesine taşımak için hep birlikte yol almaya devam edeceğiz. Gazi Atatürk’ün bize bıraktığı mirasına sahip çıkmak ve bu anlamda üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek her Türk vatandaşının vazgeçilmez görevidir.

Her dönem emperyalist güçler, hainler ve işbirlikçileri ülkemizin önüne birçok engeller çıkardılar, setler çektiler ve yollarımızı taş duvarlarla ördüler. Ancak milletimizin birlik ve beraberliği karşısında tüm şer odakları yerle yeksan olmaya mecbur kaldılar. Bizler millet olarak inandığımız yoldan asla geri dönmeden Atatürk’ün emanetlerine, istiklâlimize ve istikbalimize canımız pahasına sahip çıkmaya kararlıyız. Gazi Atatürk’ün bize belirlediği hedefler doğrultusunda ufka ilerlemeye, istikrarlı ve güçlü Türkiye’yi inşa etmeye hep birlikte devam edeceğiz. İşte biz bunları gerçekleştirirsek Atatürk’ün izinden gitmiş ve emanetlerini yaşatmış oluruz” dedi.

 “RAHMETLE VE ÖZLEMLE YÂD EDİYORUZ”

 Milletvekili Şahin Tin mesajının sonunda, “Bu anlamlı gün vesilesiyle aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu aziz vatan uğruna hayatlarını feda eden kahramanlarımızı şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyorum” dedi.



 

VALİMİZ HASAN KARAHAN’IN 10 KASIM ATATÜRK’ÜN EBEDİYETE İRTİHALİNİN 81. YILDÖNÜMÜ ANMA MESAJI

10 Kasım 1938 günü ebedi âleme uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 81’inci yılında Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gerek askeri dehası, gerekse devlet adamlığı ile geride bıraktığımız yüzyılda sadece kurduğu ve mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyettir. Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri, fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimlerinin yanında büyük bir komutandır aynı zamanda.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kısa hayatına büyük işler sığdırmıştır. Milletimizden aldığı destekle yeni ve modern bir devlet kurarak aydınlık yarınlarımızın temellerini atmıştır. Temellerini attığı aydınlık yarınlarımızı inşa ederken de ilke ve idealleri ile milletimize daima ışık olmuştur. Bizlere, özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, her zaman sevgi ve özlemle hatırlayacağız.

10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür.

Bu topraklar üzerinde bin yıllık şanlı mazisi, 600 yıllık bir cihan devletinin mirası ve medeniyet tasavvuru üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal veciz bir şekilde ifade ettiği “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözleriyle bizlere emanet etmiştir.

Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümünde bizlere düşen en önemli görev, bilimi rehber alarak çizdiği yolda milletimizi ve devletimizi aydınlık yarınlara taşımak, Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde azami gayretle çalışmak, milli ve manevi değerlerimize bağlı gençler yetiştirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Mücadelemizin tüm Kahramanlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.



Başkan Osman Zolan’dan 10 Kasım mesajı

 

"Özlem ve minnetle anıyoruz"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 81. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anıyoruz" dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk milletinin Anadolu'da yeniden doğuşuna önderlik yaparak bağımsızlık destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla andıklarını belirten Başkan Osman Zolan, “Aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anıyoruz. Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ilerisine taşıma gayesi ile çalışıyoruz. O ülkemizin ve necip milletimizin her zaman hak ettiği değeri görmesi için son nefesine dek çalışmış, canı pahasına yarınlarımız için mücadele etmiştir. Sadece milletimize değil, başka milletlerce de rol model kabul edilmiş ve adı, tarihe altın harflerle kazınmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün "Türk’e ev, bark olan her yer; sağlığın, temizliğin, modern kültürün örneği olacaktır" sözünden hareketle; Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak durmaksızın çalıştıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, şunları belirtti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı bu yolda her geçen gün gelişen ve büyüyen ülkemiz ile Cumhuriyetimizi dünya durdukça baki kılmak için gayret etmeye devam edeceğiz. Bu duygularla cennet vatanımızın uğruna canını, kanını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi yad ediyor, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, özlem ve minnetle anıyoruz."

BAŞKAN DOĞAN’DAN 10 KASIM MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81.yıl dönümü dolayısıyla anma mesaj yayımladı.

Başkan Doğan, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının üzerinden tam 81 yıl geçti. Bu kadar zaman geçmesine rağmen Atatürk ilke ve devrimleri, bizlerin yolunu hala daha ilk günkü gibi aydınlatıyor. Atatürk, savaşlardaki askeri dehası, devlet adamlığı, devrimciliği, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma isteği, kısacası Türkiye Cumhuriyeti için yaptıkları ile sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada takdir gören bir liderdir.

Onun bizlere bırakmış olduğu Cumhuriyete ve demokrasiye her zaman sahip çıkacağız. Cumhuriyeti yaşatma ve ülkemizi daha ileriye götürme mücadelesini sürdüreceğiz. Bu ülke ve millet için neler yaptığını hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve dünya tarihinin en önemli insanlarından biridir.

Ülkemizin geleceği ‘Büyük liderler için matem değil, fikirlerine bağlılık gerekir’ sözünü söyleyen Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılıktan geçmektedir. Bu duygu ve düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıl dönümünde Atamızı, silah arkadaşlarını ve bu ülke için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.



 

Atatürk: “Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Rektör Bağ, Atatürk’ün ilme verdiği öneme dikkat çekti.

“İnsanlık tarihinin yetiştirdiği sayılı Dünya liderlerinden biri olan Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mahrumiyet içinde kalmış bir milletin emsalsiz bir istiklal mücadelesi ile yeniden doğmasına önderlik etmiş, tam bağımsızlık ülküsü ile Türk Milleti’ni zafere kavuşturmuş bir liderdir. Kendisinden bizlere yegâne miras kalan fikirleri ve değerleri, eserleri üzerinde düşünerek daha iyi anlaşılması ve yeni nesillere anlatılması bizlerin öncelikli ve önemli görevlerindendir.

‘‘Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.’’ sözüyle Millî Mücadele’nin başından itibaren köhnemiş fikirlere karşı tek çarenin gençlikte ve genç fikirlerde olduğunu, çağdaş zihniyetle yetişen kuşaklara bıraktığı bu vatanı gelecekte daha da ilerilere taşıyacak ve onu her türlü tehlikeden koruyarak ebediyen yaşatacak olanların gençler olduğunu söylemiştir.

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.’’ sözünden hareketle Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak; daima bu bilinç ve gaye ile başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları canları pahasına kazanmış tüm vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti içerisinde, bilim ve teknolojinin ışığında, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için durmadan ve yorulmadan bu hedefe koşacak gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde kendisini saygı, rahmet ve özlemle anıyor, bu toprakların Türk Milleti için refah, aydınlık, güçlü ve çağdaş bir Türkiye olması adına bir ömür adayan Ulu Önderimize sonsuz minnet duyuyoruz.

Saygılarımla”

 

10 kasım mesajları