DENİZLİ SANDIĞA GİDİYOR

TAKİP ET

Yerel seçimlerde son düzlüğe girildi. Denizli'de bugün 800 binin üzerinde seçmen 24 büyükşehir belediye başkan adayını, ilçe belediye başkan ve meclis üyesi adaylarını oylayacak.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen Mahalli İdareler Genel Seçiminde oy kullanma işlemleri bugün gerçekleşiyor. Denizli’de 800 bin 548 seçmen, 20 seçim bölgesinde kurulan 2 bin 631 sandıkta oy kullanacak.

 

Ülke genelinde 81 il, 973 ilçe ve 390 belediye başkanı seçilecek. Ayrıca belediye meclis üyeleri ve 50 bin 336 muhtar belirlenecek. Büyükşehir olmayan kentlerde il genel meclisi üyelikleri seçimleri de yapılacak

 

İŞTE BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI

 

Adaylar yaklaşık iki aydır adaylar sahada seçmenlerin desteğini almak için mücadele ediyor. Kentte biri bağımsız toplam 24 büyükşehir belediye başkan adayı, seçmenden geçer not almak için yoğun çaba harcadı.

 

İki dönemdir büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten Osman Zolan yine Ak Parti adayı olarak seçmenlerin karşısına çıktı. Oy pusulasındaki sıralamaya göre diğer siyasi partilerin adayları da şu şekilde oluştu:

 

Yasin Öztürk (İyi Parti) Mustafa Çağlayan (Memleket Partisi) Ahmet Geçim (DSP) Nazıf Manav (YRP) Cevahir Kayar (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) Özgür Dağ (TKP) Serap Can (Anadolu Birliği Partisi) Nuri Dalyan (Zafer Partisi) Ali Kasap (Türkiye Komünist Hareketi) Turgay Urgan (Bağımsız Türkiye Partisi) Sema Silkin Ün (Gelecek Partisi) Serkan Erbeyi (Yeni Türkiye Partisi) Bülint Nuri Çavuşoğlu (CHP) Özcan Göçer (EMEK Partisi) Yunus Akbay (Hür Dava Partisi) İrfan Korucu (Hak ve Özgürlükler Partisi) Kamil Yılmaz (Adalet Birlik Partisi) Kerim Kulalı (DP) Hüsnü Çatal (Millet Partisi) Yağmur Yalçın (TİP) Mehmet Mirza (DEVA Partisi) Mehmet Çobanoğlu (Vatan Partisi) ve Ünal Aras (Bağımsız)

 

270 ADAY YARIŞIYOR

 

Denizli’de ilçe belediye başkanlıklarında büyük bir yarış yaşandı. Propaganda takvimi boyunca 19 ilçede toplam 270 aday öne çıkabilmek için çaba sarf etti.

 

Kentte ilçe belediye başkanlığı için en fazla başvuru Pamukkale ilçesinde yaşandı. Bu ilçede seçmenler oy pusulasındaki 23 adaydan birini oylayacak. Merkezefendi’de oy pusulasında 18 başkan adayı yer alacak.

 

Acıpayam’da 17, Çivril ve Honaz’da 15, Kale, Tavas, Çal ve Bekilli’de 14’er, Bozkurt, Buldan, Çameli, Çardak, Güney ve Sarayköy’de 13’er aday, Babadağ, Baklan, Beyağaç ve Serinhisar’da ise 12’şer aday yarışa katılacak. Tüm ilçelerde yüzlerce aday arasından 276 meclis üyesi seçmenlerin tercihine göre görev alabilecek.

Oy kullanma işlemleri bugün sabah 08.00’de başlayarak akşam 17.00’ye kadar devam edecek.

 

denizli seçim kaç aday var başkan adayları