DENİZLİ SEÇİMLERİNİN ANALİZİ

TAKİP ET

31 Mart Yerel Seçimlerinde Denizli'de seçime katılım oranı yüzde 88,8 olurken, geçersiz oy oranı ise yüzde 4,5 olarak açıklandı. Seçimlere en yüksek katılım oranı ise Güney ve Beyağaç İlçelerinde olurken, en düşük katılım oranı ise Pamukkale ve Merkezefendi İlçelerinde oldu.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Denizli’de seçime katılım oranı ve geçersiz oyların oranları da belirlendi. Yapılan açıklamaya göre 31 Mart Yerel seçimlerine Denizli’de katılım oranı yüzde 88,2 olarak gerçekleşti. Seçimlerde geçersiz oy onu ise yüzde 4,5 olarak ifade edildi.

REKOR GÜNEY VE BEYAĞAÇ İLÇELERİNİN

Yapılan değerlendirmelere göre katılımın en yüksek olduğu ilçeler Güney ve Beyağaç İlçeleri oldu. Güney’de seçmenin yüzde 95,4’ü ile Beyağaç’taki seçmenin yüzde 94,6’sı sandık başına giderek oyunu kullandı.

EN DÜŞÜK KATILIM MERKEZEFENDİ VE PAMUKKALE’DE

Seçimlerde katılımın en düşük olduğu ilçeler Pamukkale ve Merkezefendi İlçeleri oldu. Pamukkale’de yüzde 85,8 ve Merkezefendi İlçesi’nde yüzde 87,3 oranında seçmen sandık başına giderek oyunu kullandı.

GEÇERSİZ OYLARIN YÜKSEK OLDUĞU 5 İLÇE

Yapılan değerlendirmeye göre Denizli’de seçimlerde geçersiz oyların en çok bulunduğu ilçeler ise Çal, Güney, Honaz, Merkezefendi ve Pamukkale.  Çal’da oyların yüzde 7,5’i, Güney’de oyların yüzde 7,2’si ve Honaz’da oyların yüzde 7,1’si geçersiz sayıldı. Merkezefendi’de oyların yüzde 3,1 ile Pamukkale İlçesindeki oyların yüzde 3,8’i geçersiz sayıldı.