Denizli, Türkiye oranını bile aştı

TAKİP ET

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu eylül ayı ihracat verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre ilimiz ihracat oranı Türkiye ihracat oranından da fazla.

Eylül ayı ihracat rakamları açıklandı. Türkiye ihracatı eylül ayında yüzde 4,8 artışla 16,01 milyar Dolar olurken, Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince yapılan ihracat yüzde 14,6 artarak 241 milyon Dolara ulaştı. TİM tarafından kaydedilen Denizli ihracatı ise yüzde 16,4 yükselişle 323,5 milyon USD olarak gerçekleşti. Böylelikle DENİB ihracatında rekor seviyelere yakın bir ihracat değerine ulaşırken, Denizli ihracatında ise en yüksek değeri yakaladık ve rekor kırıldı. Memişoğlu yaptığı açıklamada yaşanan kısa dönemli durgunluk yaşandığını belirterek, sürecin atlatıldığını belirtti.



Memişoğlu, 'Çok iyi başladığımız ancak pandemi dolayısıyla kısa bir dönem duraklayan ihracatımızın son 4 aydır aralıksız artması ileriki dönemler için güçlü ipuçları veriyor. Her zaman belirttiğimiz gibi, ihracattaki en önemli özelliğimiz sektörel çeşitliliğe sahip olmamız. Eylül ayı rakamlarını incelediğimizde tekstil ve konfeksiyon sektöründe yüzde 17,65, elektrik-elektronikte yüzde 15,96, makine ve aksamlarında yüzde 23,49, demir-demir dışı metallerde yüzde 29,27 oranlarında çift haneli ihracat artışlarına ulaştığımızı görüyoruz. Ocak-Eylül döneminde ihracat yaptığımız ülke sayısındaki yükseliş de devam ediyor. Yılın ilk 9 ayında Avrupa’dan Kuzey Amerika’ya, Afrika’dan Uzak Doğu’ya kadar tam 167 ülkeye ihracata imza attık. ' ifadelerini kullandı.
 

denizli i̇hracatçılar birliği başkan hüseyin memişoğlu eylül ayı ihracatı türkiye denizli denizlimuhabir muhabir denizli haberleri