Denizli'ye 3 kuleli şehir hastanesi

TAKİP ET

2020 yatırım programına dahil edilen Denizli Şehir Hastahanesi projesinin 3 kuleli olarak tasarlandığı öğrenildi.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren proje ile ilgili olarak Sağlık Müdürü Berna Öztürk, ihtiyaç tesbit toplantısına katıldı. Hastahanenin kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Öztürk, “Sağlık Yatırımları Genel Müdürümüz Hüseyin İnceöz’ün başkanlığında,Kamu Hastaneleri GM Yrd Avni Uygar Seyhan’ın , katılımı ile gerçekleşen Denizli ŞEHİR HASTANESİ ihtiyaç tespit toplantısına katıldım. Denizli en kısa zamanda 3 kule şeklinde planlanan bu güzel hastaneye kavuşacak.” dedi.



Hastanenin 3 kule şeklinde yapılacağını kendisinin sosyal medya hesabından duyuran Öztürk, “güzel bir hastaneye kavuşacağız.” diye yazdı.
 
 Denizli Şehir Hastanesi, yatırım programına alındı 2020 yılı yatırım programları ve aktarılan ödenekler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Denizli için aktarılan kaynaklar arasında en dikkat çekeni ise Şehir Hastanesi Projesi oldu. Yatırım programına alınan hastane için 102 milyon 424 bin 471 Lira ayrıldı.



Son dönemlerde sağlık alanında yapılan yatırımların başında, çok fazla tartışılmasına rağmen şehir hastaneleri geldi. Denizli için de uzun süre tartışılan şehir hastanesi projesinde atılan adımlar, hastanenin yatırım programına alınmasıyla tam anlamıyla somutlaştı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2020 Yılı Yatırım Programı’nın Denizli adına en dikkat çeken kalemi şehir hastanesi için ayrılan ödenek oldu.

Genel bütçeden şehir hastanesi yapımında kullanılmak üzere 102 milyon 424 bin 471 Lira ayrıldı. 981 milyon 44 bin 711 Lira toplam maliyet öngörülen Denizli Şehir Hastanesi’nin proje ihalesi yıl içinde gerçekleştirilecek.

Aktarılan pay proje sürecinin hızlı ilerlemesi adına önemli bir ödenek olarak değerlendirilirken, hastane inşaatının ise 2021 yılının ilk aylarında başlaması planlanıyor.

 HASTANE 1200 YATAK KAPASİTELİ OLACAK

Toplamda 1200 yatak kapasiteli planlanan Denizli Şehir Hastanesi, geniş bir yerleşkeye kurulacak. Denizli Şehir Hastanesi bünyesinde 420 yataklı genel hastane, 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 100 yataklı onkoloji hastanesi, 100 yataklı kalp ve damar cerrahisi hastanesi, 80 yataklı psikiyatri hastanesi planlanıyor.

Denizli Şehir Hastanesi’nde, üzerinde çok tartışılan yap-işlet-devret modeli uygulanmayacak. Hastane yerleşkesinin tamamı devlet bütçesinden karşılanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İNCELEME YAPMIŞTI

Merkezefendi Belediyesi sınırlarındaki Karahasanlı Mahallesi’nde 500 bin mertekare alan içine yapılacak Şehir Hastanesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Denizli mitingi sonrası helikopter ile şehir hastanesi alanını incelemiş ve çalışmaların hızlandırılmasını istemişti.


 
 

denizli’ye 3 kuleli şehir hastanesi denizli denizlimuhabir denizli şehir hastanesi denizli haberleri 3 kuleli hastane berna Öztürk