Denizli'ye Kar Geliyor!

TAKİP ET

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü verilerine göre yarın Çarşamba günü Denizli'nin birçok ilçesinde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Meteoroloji Denizli için kar uyarısı yaptı. Hava tahmin raporlarını yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Denizli’nin birçok ilçesinde kar ve karla karışık yağmur beklendiğini açıkladı. Kent merkezinde sağanak yağmurla birlikte hava sıcaklığı en yüksek 15 derece olacak.

Sağanak yağışın önümüzdeki günlerde de devam edeceği tahminlere yansırken, çarşamba günü için ise bazı ilçelerde kar yağışı görülecek.

Yağmurun etkisini devam ettireceği Denizli’de; Bekilli, Bozkurt, Çameli, Çivril, Kale ve geçtiğimiz günlerde ilk kar yağışının görüldüğü Denizli Kayak Merkezinde karla karışık yağmurlu hava görünecek.



KARLA KARIŞIK YAĞMUR GELİYOR

Kent merkezinde 1 Aralık Çarşamba günü çok bulutlu hava olması beklenirken hava sıcaklığı en fazla 11 derece olacak. Akşam saatlerinde ise sıcaklık 5 dereceye kadar düşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ‘turuncu’ alarm verdiği Denizli’de rüzgarda etkisini sürdürecek.



ÇAMELİ KAR’LA DONACAK

-Karla karışık yağmur beklenen Bekilli’de ise hava sıcaklığı 8 dereceye kadar düşerken, sıcaklığın akşam saatlerinde ise 1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. -Bozkurt’ta da karla karışık yağmur beklenirken hava sıcaklığı 7 derece olurken, akşam saatlerinde ise termometreler 3 dereceye kadar inecek.

Kent merkezine en uzak ilçelerinde başında gelen ve yüksek rakımda bulunan Çameli’ye de yılın ilk karı düşecek.

Karla karışık yağmurun beklendiği Çameli’de sıcaklık 7 derece olacak. Akşam saatlerinde ise sıcaklık -2 dereceye kadar düşecek. Uzmanlar akşam saatlerinde don olaylarının yaşanabileceğini ve mümkün olmadıkça dışarı çıkılmamasını öneriyor.



ÇİVRİL, KALE VE SERİNHİSAR’DA SEZONUN İLK KARINI ALACAK

Çivril’de Çarşamba günü karla tanışacak. Sıcaklık 9 dereceye kadar düşeceği Çivril’de akşam saatlerinde hava 2 dereceye kadar düşecek. -Kale İlçesi de sezonun ilk karını Çarşamba günü alacak ilçeler arasında yer alıyor. Sıcaklığı gündüz saatlerinde 5 dereceye kadar düşeceği Kale’de akşam saatlerinde ise sıcaklık 1 dereceye kadar düşecek. -Serinhisar’da da karla karışık yağmur bekleniyor. Sıcaklığın gündüz saatlerinde 8, akşam saatlerinde ise -2 derece olacağı Serinhisar’da da don olayı yaşanacak.



KAYAK MERKEZİ -5’İ GÖRECEK

Geçtiğimiz hafta sezonun ilk karını alan Denizli Kayak Merkezi’nde de hafif kar yağışı etkili olacak. 2 bin 420 rakımla Bozdağ’da sıcaklığın 0 derece olması beklenirken, akşam saatlerinde ise termometreler -5 dereceyi gösterecek
 

denizli hava durumu kar geliyor ilçeler hava nasıl bozdağ kayak merkezi kayak merkezi denizli kayak merkezi