Denizli'yi Dolandırdılar Uşak'ta Yakalandılar

TAKİP ET

Denizli başta olmak üzere İzmir, Muğla, Isparta, Aydın ve Uşak'ta özellikle yaşlıları hedef seçerek yardım bahanesiyle hırsızlık ve dolandırıcılık yapan 2 şüpheli jandarmanın başarılı operasyonuyla Uşak'ta yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına yönelik operasyon başlattı.

Denizli’nin Tavas, Sarayköy ve Güney ilçelerinde çeşitli tarihlerde meydana gelen hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarını aydınlatmak için çalışma başlatan jandarma ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını saniye saniye inceledi ve olayda kullanılan sahte plakalı aracın gerçek plakasını tespit etti.

Konuyla ilgili yapılan araştırmada, aynı şahısların Ege bölgesinde özellikle yaşlı vatandaşları hedef aldığı, yardım yapmaya geldik diyerek aynı yöntem ile İzmir’de 5, Muğla’da 1, Aydın’da 1, Isparta’da 4, Uşak’ta 1 olmak üzere toplam 16 dolandırıcılık olayı gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Yapılan takiple R.E. ve O.B., yakalanarak gözaltına alındı. Üzerlerinden başkaları adına düzenlenmiş sahte kimlikler çıkan bu kişilerle birlikte 30 bin lira, 15 ata altını, 3 çeyrek altın, 150 gram esrar ve 20 gram eroin ele geçirildi.

Gözaltına alınan R.E. ve O.B.’nin, şubat ayında vefat eden 88 yaşındaki Kore Gazisi Hüseyin Atagün’e de yardım bahanesiyle yaklaşıp 20 bin lirasını dolandırdıkları belirlendi.

Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.