Denizli'yi İhaleyle Kazacaklar

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye genelinde 766 adet maden sahasını ihale ile satışa çıkardı. Denizli'de de 12 adet maden sahası ihaleye çıkacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 766 adet maden sahası ihaleyle satışa çıkarıldı. Denizli'den de Tavas'tan 7, Çal'dan 2, Çameli, Acıpayam ve Sarayköy'den de 1 adet olmak üzere 12 alan ihaleye çıkacak.
ENDÜSTRİYEL HAMMADDE VE METALİK MADEN ARAMASI YAPILACAK
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden yayımlanan ilana göre ihale 4. Grup maden araması için yapılacak. 4. Grup madenler arasında sodyum, potasyum, lityum, iyot, bor tuzları gibi 100'e yakın endüstriyel hammadde; linyit, taşkömürü, uranyum, toryum, radyum gibi enerji hammaddeleri ve altın, gümüş, platin, bakır, demir, krom, titan ve alüminyum gibi metalik madenler yer alıyor. İhaleye ilişkin detaylara ise http://www.mapeg.gov.tr/ internet adresinden ulaşılabilir.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı maden ve petrol i̇şleri genel müdürlüğü endüstriyel hammadde metalik maden denizli tavas çal çameli acıpayam sarayköy