DENİZLİ'Yİ İŞARET ETTİ

TAKİP ET

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'deki deprem riski taşıyan bölgeleri tek tek sıraladı. Ercan, "Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmasa bile buralarda olur" diyerek, Denizli, Karlıova-Bingöl, Erzincan, Sakarya Çukuru, Midilli Üçgeni, Teke Burnu ve Göller Bölgesi'ni işaret etti.

Kahramanmaraş merkezli 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki iki deprem sonrası Türkiye bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleşti. Uzmanlar, 1999 Gölcük depremi sonrası tekrarlanan uyarılara rağmen alınan önlemlerin yetersiz kaldığını belirtiyor.

 

Ercan'ın Dikkat Çektiği Bölgeler 

 

Prof. Dr. Ahmet Ercan, X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, belirtilen bölgelerin neden risk taşıdığını detaylandırdı. Ercan, Doğu Anadolu Kırığı'nın Karlıova-Bingöl'den Hatay-Kırıkhan'a kadar uzandığını ve Arap ile Anadolu kıta parçalarının sınırını oluşturduğunu belirtti. Arap kıtasının kuzeye doğru itilmesi sonucu her yıl 1 ile 4 mm gerilim oluştuğunu ve 6 Şubat 2023 depreminin 510 yılda biriken gerginliğin yer direncini yenmesiyle meydana geldiğini ifade etti.

 

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem denizli