Denizlili doktor hayatını kaybetti

TAKİP ET

Serinhisar İlçesi'nde doğan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Nuri Özdemir, yaşlılığa bağlı sebeplerle Merkezefendi İlçesi'ndeki evinde yaşamını yitirdi.

Serinhisar İlçesi'nde doğan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Ali Nuri Özdemir, yaşlılığa bağlı sebeplerle yaşamını yitirdi.

Merkezefendi İlçesi’ne bağlı Yenişehir Mahallesi’ndeki evinde ve 96 yaşında hayata gözlerini yuman Dr. Özdemir’in vefatı, sevenlerini üzdü.

Merhum Özdemir için yarın saat 14.00’te Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi’nde bulunan Müftü Ahmet Hulusi Camii ve Külliyesi’nde cenaze töreni yapılacak.

Burada kılınacak cenaze namazının ardından Merhum Özdemir, Karşıyaka Asri Mezarlığı’na defnedilecek. 96 yaşındaki Özdemir, eğitime verdiği destekle de biliniyordu.

2016 yılında Serinhisar İlçesi’ndeki Atatürk Ortaokulu'na 20+1 Bilişim Teknolojileri sınıfı yaptırmış ve sınıfa; Doktor Ali Nuri Özdemir ve eşi Mübeccel Özdemir'in adı verilmişti.

DR. ALİ NURİ ÖZDEMİR KİMDİR?

1926 yılında Serinhisar’a (Kızılhisar) bağlı Pınarcık Mahallesi’nde dünyaya gelen Özdemir, 1939 yılında Kızılhisar İlk Mektebi’ni (Yavuz Yıldırım Ekiz İlkokulu) bitirdi. İlçede ortaokul olmaması nedeniyle Denizli Lisesi ortaokul kısmına kayıt olan Özdemir, 1942 yılında Denizli Lisesi ortaokul bölümünü bitirerek Devlet Parasız Yatılı Sınavı’nı kazandı.

 1942’de Denizli Lisesi’ne başlayan Özdemir, 1945 yılında liseden mezun oldu.

 1946 yılında sınavlarını kazanarak İstanbul Tıp Fakültesi’ne yatılı olarak başlayan Özdemir, 1951 yılında fakülteden mezun oldu.

1952 yılında Yedek Subay olarak askerliğini Ankara'da yapan Özdemir, 1953 yılında Hükümet Tabibi olarak Ankara Sulakyurt İlçesi’ne tayin oldu ve mecburi hizmetini tamamladı.

1956-1957 yıllarında Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde Hükümet tabibi olarak çalışan Özdemir, 1958 yılında İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim Hastanesi’nin sınavlarını kazanarak, ihtisasa başladı.

1961 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Özdemir, 1962 yılında Denizli’de Sağlık Sosyal ve Yardım Bakanlığı’na bağlı yetiştirme yurdunda Doktor olarak göreve başladı ve Özel muayenehane açtı. 2008 yılına kadar kesintisiz hekimlik mesleğini devam ettiren Özdemir, 2008 yılında faal hekimlik hizmetini sona erdirdi.
Mübeccel Özdemir ile evli olan Ali Nuri Özdemir, 3 çocuk babasıydı.


 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Nuri Özdemir vefat serinhisar