Denizlili gençler geleceklerinden umutlu değil (Özel Haber)

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Z ve Y gençliğini ele alarak, gençlerin ne istediklerine dair araştırmalar yapan bir anket firmasının verilerine göre Denizlili gençlerin yüzde 70'i geleceklerinden umutlu değiller ve Türkiye'de yaşamak istemiyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sosyal medya hesaplarında “Dislike” edince gündeme gelen ve “asi gençlik” olarak lanse edilen gençler konusunda “Ne istiyorlar, Kim bunlar?” sorularına cevap arayan bir anket firmasının, yaklaşık bir yıldır kısa aralıklarla yaptığı anket sonuçlarına göre gençlik siyasi partileri yakından takip ediyor, geleceğe umutla bakmıyor ve sosyal yaşamı daha rahat buldukları Almanya, Avustralya, Hollanda gibi ülkelerde yaşamak istiyor.


ÜNİVERSİTE MEZUNLARI ÇOĞUNLUKTA
Anket çalışmalarına katılan gençlerin büyük bir çoğunluğunun Üniversite öğrencisi ve üniversite mezunu olduğuna dikkat çekilerek, “Eğitimli gençler son ekonomik şartların zorlaması yüzünden iş bulamadıklarını ve ailelerinden harçlık almaya devam ettikleri için kendilerini çaresiz gibi gördükleri belirtiliyor.


Gençler, “Üniversite mezunu olarak, hak ettiğimiz bir işte çalışmak istiyoruz. Lakin işsizlik yüzünden artık iş aramayı da bıraktık. Neredeyse tüm kapılar kapanıyor. Bu ülkede gençlere önem verilmiyor. Ne olsa yaparım abi devri geçmiş. Ama buna rağmen iş bulamıyoruz. Bu yüzden bir Avrupa ülkesinde kendimizi ispat etmek, onurlu bir yaşam için gitmek istiyoruz” diyen gençlerin oranı yüzde 70 dolaylarına çıkmış durumda.


Geriye kalan gençlerin yüzde 2’si halinden memnun gözükürken, yüzde 10 dolaylarında ise ailesine bağımlı halde yaşıyor. Karamsar olanların oranı ise yüzde 12; konuşmak istemeyen ve fikir beyan etmeyenler ise yüzde 6 dolaylarında kalıyor.
 

denizli türkiye almanya hollanda y kuşağı z kuşağı denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber