Denizlili işadamı Sözkesen vefat etti

TAKİP ET

Denizli sanayisinin önemli isimlerinden ve Türkiye'de ilk özel uçak alan sanayicilerden olan Kaleli işadamı İsmail Sözkesen, yaşamını yitirdi.

Bir süredir Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde kanser tedavisi gören Sözkesen, Kale İlçesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Denizli iş dünyası önemli değerlerini bir bir kaybediyor. Denizli sanayisinin önemli isimlerinden Kaleli işadamı İsmail Sözkesen, yaşamını yitirdi. Sözkesen, bir süredir Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde kanser tedavisi görüyordu.



Merhum Sözkesen için Kale Cevher Paşa Camisi’nde ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Ardından Kale İlçe Mezarlığı’nda toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Kaledavaz Vakfı Başkanı İsmail Yarımca denizli metropol’e yaptığı açıklamada üzüntüsünü dile getirirken “Demirci Merhum İbrahim usta oğlu sanayici iş insanı İsmail Sözkesen vefat etti. 78 yaşındaydı.

Denizli ve Kale için çok önemli bir isimdi. Özellikle haddecilik konusunda Denizli’nin öncü iş insanlarından biriydi.

Türkiye’de ilk özel uçak alan sanayicilerdendi. Denizli iş dünyasına büyük katkıları olmuştur. Denizli önemli bir değerini kaybetti.
 

denizlili işadamı i̇smail sözkesen vefat etti denizli muhabir muhabir ismail sözkesen denizli denizlimuhabir kaleli işadamı