DENİZLİLİ YAZILIMCILARDAN VETERİNER HEKİMLERE ÖZEL PROGRAM

TAKİP ET

Denizlili genç yazılımcılar veteriner hekimlerin çalışmalarını ve hasta takiplerini kolaylaştıran 'Kolayvet' isimli program geliştirdi. Programı geliştiren yazılımcılardan Ahmet Altıntaş, uygulamanın veteriner hekimlerin yanı sıra evcil hayvan sahipleri tarafından da kullanıldığını belirterek program içinde yapay zekanın da kullanıldığını söyledi.

Denizli’de yazılım ve dijital reklam hizmetleri sunan Yobisi, veteriner hekimler için program geliştirdi. Yobisi’nin hem kurucusu hem de sahibi olan genç yazılımcılar Ahmet Altıntaş ve Murat Çeşme, veteriner hekimlerin çalışmalarını ve hasta takiplerini kolaylaştıracak ‘Kolayvet’ isimli programı yazdı.

 

Ocak 2020’de beta sürümü çıkan uygulamayı Türkiye’nin dört bir yanından veteriner klinikleri kullanmaya başladı. Veteriner hekimlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen bulut tabanlı, abonelik sistemiyle çalışan Kolayvet, aynı zamanda evcil hayvan sahiplerinin de hizmetine sunuldu.

 

EN BÜYÜK AVANTAJLARI KOLAYLIK

 

Ofiste kedi beslediklerini söyleyen yazılımcı Ahmet Altıntaş, veterinerlerle sık sık görüştüklerini ve bu sırada veteriner kliniklerinin işini kolaylaştıracak bir program yapma fikrinin doğduğunu belirtti.

 

Veteriner klinikleri için daha önce de programlar geliştirildiğini ancak kullanımının kolay olmadığını belirten Altıntaş, “İsmimizden de anlaşıldığı gibi kullanımı kolay, özel eğitim gerektirmeyen bir yazılımız. Hem görsel olarak, hem de kullanım kolaylığı açısından rakiplerimizden çok öndeyiz. Aynı zamanda özellik olarak veteriner hekimlerin her türlü ihtiyaçlarını kapsayacak şekilde tasarladık ve hekimlerimizin verdiği geri bildirimlerle geliştirmeye devam ediyoruz. Mobil uygulamamız sayesinde hem hekimler hem de hasta sahipleri kolayca telefonlarından işlerini ve randevularını kontrol edebiliyorlar” diye konuştu.

 

KOLAYVET’E YAPAY ZEKA DA DAHİL EDİLDİ

 

Altıntaş, Kolayvet programının yapay zekayla da entegre olduğunu söyleyerek, “Hekimlerimiz için bir yapay zeka botu da ekledik. Bu gelişme sayesinde kliniklerin verimliliği ve hızı artık çok daha yüksek. Henüz başka bir veteriner programında bulunmayan bu özellik, hekimler işlerini yaparken ciddi bir kolaylık sağlıyor.  Ayrıca, veteriner klinikleri chatbotları, evcil hayvan sahiplerinin sıkça sorduğu konularda da yardımcı oluyor. Örneğin, evcil hayvan bakım ipuçları, yavru köpek-kedi bakımı, veteriner ilaçları gibi konularda da destek sunuyor” dedi.

 

100 BİN EVCİL HAYVAN KAYITLI

 

Kolayvet geliştiricilerinden Murat Çeşme ise Kolayvet’in aktif olarak 500’den fazla veteriner hekime hizmet ettiğini ve 100 binin üstünde de evcil hayvanın kayıtlı olduğunu söyledi. Çeşme, bu sayıların her geçen gün arttığını belirterek veteriner hekimlerin geri dönüşleri ile programı geliştirdiklerini vurguladı.

 

VERİLER ÜÇÜNCÜ KİŞİLERLE PAYLAŞILMIYOR

 

Veteriner hekimlerin bulut sistemiyle çalışıp, her yerden yazılımı kullanabildiklerini ifade eden Çeşme, “Gelişmiş bir mobil uygulamamızın olması da farklarımızdan biri. Veriler ve gizlilik konusunda da çok hassasız. Veriler kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşılmıyor. Başka bir farkımız ise yazılımımızı sürekli güncelliyor olmamız. Yazılımların da sürekli gelişmesi gerekiyor. Bunun farkındayız her gün artarak ilerliyoruz.” dedi.

kolayvet yazılım