Denizlispor 5-0 hükmen mağlup

TAKİP ET

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) , kupa maçında cezalı futbolcu oynatan Altaş Denizlispor ile ilgili kararını açıkladı. Denizlispor 5-0 hükmen mağlup sayılırken, yönetici ile futbolcu 4'er maç ceza aldı. Para cezası gelmemesi ise teselli oldu.

Denizli Atatürk Stadında10.11.2022 tarihinde oynanan Altaş Denizlispor-ŞanlıUrfaspor Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, cezalı futbolcunun müsabakada oynamasından dolayı Futbol Müsabaka Talimatı'nın 22/f ve 23/4. maddeleri uyarınca Denizlispor 5-0 hükmen mağlup sayıldı. Karşılaşma da konuk ekibin 5-0 üstünlüğü ile sona ermişti.

FUTBOLCU İLE YEÖNETİCİYE 4’ER MAÇ CEZA

Futbolcu Emre Furtana, cezalı olduğu halde müsabakada yer almasından dolayı FDT'nin 50/1-a maddesi uyarınca 4 resmi müsabakadan men cezası aldı. U19 maçından 3 maç cezası bulunan Furtana, 4 maç daha ceza alınca, cezası 7 maça çıktı.

Profesyonel Şube Sorumlusu Hikmet Olgun da, cezaya uymama eylemine iştiraki nedeniyle FDT'nin 50/1-c maddesi uyarınca 4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş cezası ile cezalandırıldı. Yeşil siyahlılara para cezası verilmemesi teselli oldu.

denizlispor hükmen mağlup