DENİZLİSPOR'DA YENİ YASAK YOK

TAKİP ET

Denizlispor yönetimi yaptığı yazılı açıklamada kulübe yeni bir transfer yasağının gelmediğini, mevcut yasağın borç ödenene kadar sürdüğünü kaydetti. Yeşil siyahlılar eski kalecisi Adam Stachnowiak'ın şikayeti üzerine iki dönem transfer yasağı almıştı.

FIFA, şeffaflığı teşvik etme çabaları doğrultusunda, tescil yasağına tabi kulüpleri listeleyen dijital bir uygulama başlattığını duyurmuş, bu kapsamda Türkiye’de 25 kulübe transfer yasağı getirildiği açıklanmıştı. İsmi sayılan kulüplerin içinde Denizlispor’un da yer aldığı iddia edildi. Fakat Denizlispor kulübü yeni yasaklarla birlikte gündeme gelen tüm kulüplerin yeni transfer yasağı cezası almadığını, listede zaten mevcut olan kulüplerin de sanki yeni bir yasak almış gibi algılandığını duyurdu.

 

“BORÇ ÖDENİRSE YASAK KALKACAK”

 

Kulüpten yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kulübümüze FIFA tarafından yeni bir transfer yasağı getirildiği şeklinde bazı basın yayın organları ve sosyal medyada çıkan haberler doğru değildir. Kulübümüze daha önce verilen 2 dönem transfer yasağı devam etmekte olup, kalıcı transfer yasağımız bulunmadığı için borç ödendiği taktirde transfer yasağımız kalkacaktır. Kulübümüzle ilgili yeni bir transfer yasağının söz konusu olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız”

 

Denizlispor’da iki dönem transfer yasağına neden olan şikayet, eski kaleci Adam Stachowiak’ın FİFA’ya şikayetinden sonra gelmişti. Yeşil siyahlılarda daha pek çok yabancı futbolcusunun borçlarını ödeyemedi. Bu futbolcuların da dosyalarının devam ettiği, uzlaşma sağlanamaması durumunda yeni transfer yasaklarının da gelebileceği iddia edildi.

 

denizlispor yasak