Denizlispor, PDFK'ya sevk edildi

TAKİP ET

Denizlispor'un Amed Sportif'i konuk ettiği karşılaşmada taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Maç sırasında maraton tribününden sahaya atılan yabancı maddeler gözlemci raporlarında yer aldı.

Ligde hafta sonunda Diyarbakır temsilcisi Amed Sportif’i konuk eden Denizlispor, bu karşılaşmada yaşanan saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

 

TFF resmi internet sitesinde disiplin sevklerini dün açıkladı. Ligde zor bir dönemden geçen yeşil siyahlılar da disipline sevk edilen kulüpler arasında yer aldı.

 

İKİ AYRI OLAYDAN SEVK GERÇEKLEŞTİ

 

Yeşil siyahlılara disiplin sevki getiren olaylar ise ‘saha olayları’ ve ‘çirkin ve kötü tezahürat’ başlığı altında değerlendirildi. Karşılaşmanın temsilci ve gözlemcilerinin maç içinde taraftarların neden olduğu olayları raporlarında belirttikleri öğrenildi.

 

‘SAHAYA YABANCI MADDE ATILDI’

 

Rakip takım taraftarlarının İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla alınmadığı karşılaşmada yeşil siyahlı taraftarların sahaya su, ayran, bozuk para attıkları ve koltukları kırarak parçalarını sahaya fırlattıkları ileri sürüldü. Maçta bulunan bazı küçük çocukların karşılaşma sonunda saha ile tribünler arasında kalan bölüme girerek atılan bozuk paraları topladıkları gözlenmişti.

 

denİzlİspor PDFK taraftar yabancı madde