DENİZLİSPOR VE ERTUĞRUL'UN CEZASI BELLİ OLDU

TAKİP ET

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Denizlispor'a para ve uyarı cezası ile Teknik Direktör Bülent Ertuğrul'a da hak mahrumiyeti cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu son yaptı toplantıda kulüplere ve yöneticilere ceza kesti. 2023-2024 sezonunun ilk iç saha maçında Karamanaspor ile geçen hafta sonunda Denizli Atatürk Stadı’nda karşılaşan Denizlispor’da bu cezalardan payına düşeni aldı. Y

 

eşil-siyahlı kulübün taraftarlarının sebep olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK’lık olan Denizlispor’a bu konudan eylemin ilk kez gerçekleşmesinden dolayı ihtar cezası verildi. Aynı konunun tekrarlanması halinde ilerleyen haftalarda kara para cezasına dönüşecek.

 

Aynı maçta Denizlispor Kulübü’ne rakip kulüp seyircisine kendi seyircisine uyguladığı en düşük bilet fiyatının %30’undan fazla fiyat uygulanarak satılmasından dolayı 48000 TL para cezası verildi.

 

Bu maçla ilgili bilet fiyatları Denizlispor Kulübü tarafından VIP-Loca Önü: 100₺, B - D Üst: 75₺, A Alt: 60₺, Maraton: 50₺ ve Misafir: 65₺ olarak açıklanmıştı. PFDK, hakeme yönelik sportmenliğe aykırı davranış nedeniyle sevk edilen Denizlispor Teknik Direktörü Bülent Ertuğrul’a 1 maçta yedek kulübesi ve soyunma odasına girme yasağının yanında 9000 TL para cezası kesti.


 
PDFK’dan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;


25-DENİZLİSPORKulübünün, 03.09.2023 tarihinde oynanan DENİZLİSPOR-KARAMAN FUTBOL KULÜBÜ TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,


Aynı müsabakada DENİZLİSPOR Kulübünün, rakip kulüp seyircisine kendi seyircisine uyguladığı en düşük bilet fiyatının %30’undan fazla fiyat uygulanarak satılmasından dolayı FDT’nin 49/2. maddesi uyarınca 48.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,


Aynı müsabakada DENİZLİSPOR Kulübü teknik sorumlusu BÜLENT ERTUĞRUL’un, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 9.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

denizlispor Bülent ertuğrul pdfk ceza