Depremzedeler, düzenlemeyi bekliyordu

TAKİP ET

Denizli'nin Bozkurt, Acıpayam ve Çardak ilçelerindeki depremzedelerin dört gözle bekledikleri, kendileriyle ilgili yasal düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığına ilişkin yeni düzenlemelerin yer aldığı “Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu düzenleme, 20 Mart’ta Acıpayam ile 8 Ağustos’ta Bozkurt ve Çardak ilçelerinde meydana gelen depremlerle ilgili evleri hasar gören vatandaşlara yapılacak yardımları içeriyor. Depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla getirilen düzenleme şöyle:

“MADDE 13 – 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun geçici 26 ncı maddesinin birinci fıkrasına ‘Muğla İline bağlı Ula İlçesi ve çevresinde 25/11/2017 tarihinde’ ibaresinden sonra gelmek üzere ‘,Denizli İli Acıpayam İlçesinde 20/3/2019 tarihinde, Malatya İli Arguvan İlçesinde 21/3/2019 tarihinde, Elazığ İli Sivrice İlçesi ve çevresinde, Malatya İli Doğanyol ve Pütürge İlçelerinde 4/4/2019 tarihinde, Denizli İli Çardak İlçesi ve çevresinde, Denizli İli Bozkurt İlçesinde, Afyonkarahisar İli Dazkırı İlçesinde 8/8/2019 tarihinde,’ ibaresi eklenmiştir.
 

depremzedelerin beklediği düzenleme yürürlüğe girdi acıpayam bozkurt Çardak denizli muhabir denizlimuhabir denizli depremzede