"DEREÇİFTLİK DÜŞERSE MUSTAFA KEMAL DÜŞER!"

TAKİP ET

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek'in, Dereçiftlik Mahallesi'nde yaptığı konuşmanın videosu ortaya çıktı. Kepenek, skandal konuşmasında başkanlığı kazandığı seçim sürecini kast ederek, "Dereçiftlik düşerse Mustafa Kemal düşer, Dereçiftlik düşerse Cumhuriyet düşer" dedi.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, bir skanadala daha imza attı. Daha önce küfürlü ses kaydı ve Kaklık Muhtarı'yla yaşadığı polemikle gündeme gelen Kepenek, bu defa da Dereçiftlik Mahallesi'nde yaptığı konuşmada söylediği sözlerle gündeme geldi. Pandemi nedeniyle ertelenen hıdırellez şenliğinde sahnede konuşan Kepenek'in videosu, Honaz Gündem isimli Facebook hesabından paylaşıldı.

Videoda, Kepenek'in sahnede, "Seçimin kazanılmasında Dereçiftlik'in çok büyük payı var. Siz bana verdiğiniz destekle özellikle 2. seçimde dediniz ki; Dereçiftlik düşerse Mustafa Kemal düşer, Dereçiftlik düşerse cumhuriyet düşer" dediği görülüyor.

"BOYUNDAN BÜYÜK SÖZLER"

Kepenek'in skandal konuşmasına sosyal medydanın reaksiyonu hızlı oldu. Kepenek'in konuşması genel olarak "saçma" olarak nitelendirildi. Kepenek'in konuşmasına yapılan yorumların bir kısmı şöyle;

"Cumhuriyet, Dereçiftlik'te seçimin kaybedilmesiyle düşecek kadar kolay kazanılmadı!"

"Yine Mustafa Kemal Atatürk'ün kemikleri sızlatılmış yine siyasete alet edilmiş. Bir ülkenin kurucusu, ebedi baş komutanı bu kadar da siyaset malzemesi yapılmamalı"

"Hayırdır ya savaş vardı da bizim mi haberimiz olmadı dereçiftlik düşerse Atatürk düşer dereçiftlik düşerse Cumhuriyet düşer demek ne demek!"

"Dereçiftlik düşerse cumhuriyet düşer Dereçiftlik düşerse MUSTAFA KEMAL düşer de ne demekk bunun bir açıklaması olmadı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK NE DEMEK ÖNCE BU ÖĞRENİLMELİ Yine söylüyorum Bu Sözler Bir Başkana Yakışmadı..."

DEREÇİFTLİK'TEN KAÇ OY ALMIŞTI?

2 Haziran 2019 tarihinde yenilenen Honaz seçimlerinde, CHP'nin adayı Yüksel Kepenek, rakipi AK Parti adayı Turgut Devecioğlu'nu geride bırakarak belediye başkanı seçilmişti. Yaklaşık 20 bin seçmenin oy kullandığı seçimlerde, Kepenek'in konuşma yaptığı Dereçiftlik Mahallesinde 2 sandık kurulmuş, bu sandıklardan Kepenek'e toplam 381 oy çıkmıştı. Aynı sandıklardan Turgut Devecioğlu'na ise 143 oy sayılmıştı.

HONAZ BELEDİYE BAŞKANINDAN BOYUNU AŞAN SÖZLER yüksel kepenek ses kaydı dereçiftlik Mustafa Kemal denizli honaz