Dijital hesaplar da miras sayıldı

TAKİP ET

Denizli'de bir kadın, 2019 yılında kaybettiği eşinin iCloud hesabına erişebilmek için, kanuni yollara başvurdu. Denizli 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yapılan başvurunun reddedilmesi üzerine üst mahkemeye başvuran kadın, dijital hesapların miras sayılmasına dair emsal bir karar aldırmayı başardı.


Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6. Hukuk Dairesi, emsal niteliğinde bir karara imza attı. Bu karar kapsamında dijital hesapların da miras olarak kabul edilmesine karar verildi. Bundan sonrası için de bağlayıcı olan karar, vefat eden bir kişinin dijital hesaplarının, yakınları tarafından yönetilebileceği anlamına geliyor.

13 Temmuz 2019'da eşini kaybeden bir kadın, Denizli 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yaptı. Vefat eden eşinin iCloud hesabına erişmek istediğini, eşinin mobil hattının kapandığı için de böyle bir şey yapamadığını belirten kadın, iCloud hesabının miras olarak sayılmasını istedi. Denizli'deki mahkeme bu talebi, "özel hayatın gizliliğinin ihlali" olarak nitelendirerek reddetti. Ancak üst mahkeme, Denizli 4. Sulh Hukuk Mahkemesi gibi düşünmedi.

denizli 4. sulh hukuk mahkemesi dijital medya i̇cloud hesabı denizlimuhabir miras muhabir denizli haberleri haberler haber