Diyanet-Sen Başkanından Skandal Paylaşım!

TAKİP ET

Memur Sen'e bağlı Diyanet Sen Denizli Şubesi başkanı, kendi şahsı twetter hesabından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na atanan Derya Yanık'ın atanmasına dair skandal bir yorumda bulundu. Yoruma sert tepkiler gelince silmek zorunda kaldı.

Memur Sen sendikasına bağlı Diyanet Sen Denizli Şubesinin başkanı Fettah Kahraman, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan kabine değişikliği sırasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na atanan Derya Yanık’ın atanması konusunda skandal bir yorum yaparak, hem Bakan’a hakaret etti, hem de “bize neden sorulmadı” yorumu çıkan açıklamalarda bulundu.
Diyanet Sen Başkanı şahsı Twetter hesabından, “Dün ülkemizin uçan kuşa borcu vardı ve hangi bakanlıklara kimlerin geleceğine onlar karar verirdi.

Son zamanlarda atananlara baktığımızda o günleri aratmayan bakan atamaları yapılıyor. Hem de İstanbul sözleşmesinden kurtulduk diye sevindiğimiz şu günlerde bir yanık kokusu geldi burnumuza. DERYA YANIK Aile ve Sosyal hizmetler bakanı olmuş. Bizim geleneklerimizden uzak, bizim dinimiz İSLAM’dan uzak bir kişi, benim aile yapıma ve kimsesiz, yetim ve öksüz yavrularımıza hangi katkıyı sağlayacağını merak ediyorum. Bu ülkenin geleneklerine, törelerine ve dinine bağlı sayısız vatan evladı varken, bu neyin nesi?” şeklindeki yorumu yaptı.

Yorumun Twetter sosyal medya portalına düşmesi ile birlikte duyarlı vatandaşlar sert tepki gösterdi. İsmi bizde saklı bulunan bir duyarlı vatandaşımız, “Ermeni soykırımı ile yüzleşin diye HDP genel merkezinin açıklamasına tek cümle kurmayan sözde yetkili temsilci, kalkmış bakan atamalarına yorum yapıyor.

Yazıktır, Günahtır, edepsizliktir. Sen kimsin de devletin iradesi hakkında saçma sapan yorum yapıyorsun. Anlaşılan paralelden kurtulabilmiş değiliz henüz. Diyorum ki, sen önce dön de bir arkana bak. Bu güç zehirlenmesi alayınızı yakacak.” Diyerek, başkanın açıklamasına tepki gösterdi.



Diyanet Sen Denizli Başkanı, yorumuna gelen sert tepkiler üzerine Twetter yorumunu anında kaldırmak zorunda kaldı. Ak Parti il yönetiminin de twet’ten rahatsız olduğu ileri sürülürken, sendika başkanı hakkında nasıl bir işlem yapılacağı merak konusu oldu. Her skandal paylaşımının ardından ödül gibi görevlere atanan sendika başkanının bundan sonraki göreninin ne olacağı kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

Daha önce de, sosyal medya hesaplarından yaptığı belden aşağı paylaşımlarla adı “şişeci imama” çıkan sendika başkanının bu tür paylaşımları yapma cesaretini nereden ve kimlerden aldığı ise merak ediliyor.

 
 

diyanet-sen başkanından skandal paylaşım! denizli denizlimuhabir fettah kahraman