Doğan Son Noktayı Koydu

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dün açılışı yapılan Kazım Arslan parkı ile ilgili kamuoyunda başlayan tartışmalara Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan son noktayı koydu.

HABER MERKEZİ


Vefat etmiş biri üzerinden ve özellikle görevi sırasında vefat eden Kazım Arslan üzerinden yapılan polemiklerin yanlış olduğunu belirten Başkan Doğan; “Mevta üzerinden  kamuoyu oluşturup saldırmak, hele hele ölen birinin arkasından konuşmak bizim hem yaşam hem siyasi anlayışımızla bağdaşmaz.  Biz isterdik ki; dün herkes gelsin orada bulunsun. Birlik beraberlik sağlanmış olsun.” Dedi.

SALDIRI TEK MERKEZDEN

Kazım Arslan Parkına yönelik saldırıların tek merkezden yönetildiğinin açıkça belli olduğuna da değinen Doğan; “Kazım Arslan’ın ismi bazı çevreleri rahatsız etmiş olacak ki; sosyal medyadan bu tür saldırılar yapıldı. En son da bugün bir ulusal basında manşet atılmış. Çok mesnetsiz saldırılar bunlar. Mevta üzerinden polemiklere girmeyeceğiz.

PARKIN ADI, MECLİS KARARI

Parkın adı biz göreve  geldiğimizde yoktu. Milletvekilimiz de vefat edince o’nun adını yaşatmak için Meclise öneri sunuldu. Kazım Arslan isminin Selçuk bey parkına verilmesi, oy birliği ile kabul edildi. İsmi olup, o nu değiştirmiş olsa idik bu saldırılar belki haklı olabilirdi ama parkın zaten ismi yoktu. Temmuz 2019’da toplanan Meclis kararı ile Kazım bey’in ismi o parka verilmiştir.

79 PARK BİZE GEÇTİ

Büyükşehir Belediyesi bakımını ve onarımını yapamadığı, personel giderlerini karşılamakta zorlandığı için toplam 451 bin m2 olan 79 park alanını bize devretti. Biz de bu parkların bakımını üstlendik. Bunların aylık bakım masrafı 3.5 milyon liradır. Seve seve aldık, bakımlarını da seve seve yaparız.

POLEMİK, AİLEYİ ÜZDÜ

Kazım Arslan parkı hakkında söylenenler ve yazılanlar bizlerden çok Arslan ailesini üzdü. Eleştiri yaparken biraz daha yapıcı olmalıyız. İsimsiz bir parka isim koyduk. Açılan parkı tekrar açmadık. Biz artık bu konuda bir daha konuşmak istemiyoruz. Ve ortaya atılan polemiklerin hiç birine cevap vermeyeceğiz. Biz CHP olarak bu konuda susacağız, mevta üzerinden yapılan her türlü polemiğe cevap vermeyeceğiz.” Dedi.