Doların ateşi düşmüyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan altın ve dövizde kambiyo vergisi indirimine rağmen doların ateşi düşmüyor. Dolar saat 11.15 itibariyle 7 lira 80 kuruşu gördü.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı kapsamında ekonomide pandemi dönemine ilişkin alınan koruma tedbirlerinde gevşeme ve dengeleme dönemine girildi.  Bu kapsamda  döviz ve altında kambiyo vergisinde indirime gidildi. Ancak alınan karara rağmen doların ateşi düşmedi. Sabah saatlerinde dolar 7 lira 80 kuruş bandını geçerek 7 lira 83 kuruşu gördü ve düşüşe geçmişti.Saat 11.15 sularında yeniden yükselişe geçen dolar yeniden 7 lira 80 kuruşu bandını aştı.

Uzmanlara göre alınan dengeleme kararlarının kısa vadeli değil; uzun vadeli olduğu vurgulanarak, alınan kararların sonuçlarının en az 3 ay içerisinde etkisini göstereceğine dikkat çekildi.

denizli dolar hazine ve maliye bakanı berat albayrak cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan denizlimuhabir muhabir denizli haberleri