DOSTLUK NEDİR GÖSTERDİLER

TAKİP ET

Tüm kategorilerden Denizlili hakemler dostluk maçında buluştu. Sertliğin değil eğlencenin öne çıktığı maçı kadın hakemler yönetti. Centilmenliği ile dikkat çeken hakemler, futbolun kavga etmeden de oynanabileceğini bir kez daha hatırlattı.

Türkiye’de her hafta sonu futboldan daha çok tartışmaya açılan, kulüp yöneticileri, antrenörler, futbolcular ve spor medyası tarafından sık sık hedef tahtasına konulan hakemler, dostluk ve centilmenlik dersi verdi. Hakemlere yönelik şiddetin son yıllarda tavan yaptığı Türkiye’de futbolun keyif ve eğlence içinde yapılabileceği mesajı Denizli’den yükseldi.

 

MAÇI KADIN HAKEMLER YÖNETTİ

 

Denizli’de aralarında süper lig hakemlerinin de yer aldığı profesyonel lig hakemleri, BAL ligi hakemleri ve amatör liglerde görev yapan hakemler, İl Hakem Kurulu’nun organizasyonunda dostluk maçında buluştu. KYK Sahası’ndaki müsabaka büyük bir çekişme içinde geçti, dostluk ve centilmenlik ön plana çıktı.

 

Maçı da kadın hakemler yönetti. Karşılaşmanın ilk yarısında orta hakem Cemile Atar’a Fatmagül Kılınç ve Ayşe Gökkaya yardımcılık yaptı. İkinci yarıda Ayşegül Gökkaya orta hakem olarak görev aldı. Yardımcılıklarını ise Merve Müzeyyen Kef ile Buse Daş üstlendi. Keyifle başlayan mücadele dostlukla sona erdi.

 

ATALAY: ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK


İl Hakem Kurulu Başkanı Özmen Atalay organizasyona ilişkin; “Denizli'nin gurur kaynağı olan hakemleri, İl Hakem Kurulu tarafından düzenlenen dostluk maçı için sahaya çıktı. Sadece futbolun değil, dostluğun ve birlikteliğin de kazandığı bu özel mücadelede, hakemler saha içinde gösterdikleri sportif performansla olduğu kadar, saha dışında da birbirlerine destek vererek bir güç birliği oluşturdular. Denizli hakem camiasının bir araya gelerek geçirdiği bu keyifli gün, sadece bir futbol maçından çok daha fazlasını ifade etti: Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biriydi” paylaşımı yaptı.

Daha önce sık sık bir araya gelen hakemler Covid 19 salgını sonrası etkinliklerine ara vermişti. İki yıl aranın ardından gerçekleşen organizasyonu iki ayda bir tekrar etmek istediklerini belirten Atalay; “Bu tür etkinliklerimiz sürecek” diye konuştu. 

 

hakemler dostluk maçı