DTO Başkanı Erdoğan "Pandemi yeni fırsatları ortaya çıkardı"

TAKİP ET

Denizli Ticaret Odası'nın Temmuz ayı meclis toplantısında meclis üyelerini bilgilendiren Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, bir aylık faaliyetlerini aktardı; ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.

Pandemi ile birlikte değişen dünya şartlarında rekabetin evda çalışmayla birlikte dijital alanlara kaydığını ifade eden DTO Başkanı Erdoğan; “Ülkemizde, e-ticaret üzerinden verilen ürün ve hizmet siparişi, günlük 6,2 milyon adede ulaştı.” diyerek yeni bir ticaret alanının daha ortaya çıktığına dikkati çekti.

BAŞKAN ERDOĞAN: “REKABET, DİJİTAL PLATFORMLARA KAYDI”
 
Pandemide dijital dönüşüme uyum sağlayarak dijital platformlardan satış yapan sektörler ile uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim gibi sektörlerin ivmesinin çok yükseldiğini ifade eden Başkan Erdoğan, “Rekabet, dijital platformlara kaydı… Ülkemizde, e-ticaret üzerinden verilen ürün ve hizmet siparişi, günlük 6,2 milyon adede ulaştı.

Kargo taşımacılığı da korona virüsle hız kazandı ve altın çağını yaşadı; yaşıyor. Lojistik Güven Endeksi, 2021 yılı nisan-haziran döneminde, bir önceki döneme göre yaklaşık yüzde 9 arttı. Endeks, yayımlandığı günden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Gelecek Dönem Beklenti Endeksi ise bir önceki döneme göre yaklaşık yüzde 5 arttı.” dedi.

E-ticaretin her geçen gün daha da önem kazandığının altını çizen Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’nda bununla ilgili çalışmalar da yürüttüklerini kaydetti. “2021’in ilk 6 ayında, ülkemizde internet üzerinden yapılan alışverişlerde yüzde 76 artış oldu” diyen Başkan Erdoğan, kartlı harcamaların da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 arttığına işaret etti.
 

dto uğur erdoğan pandemi e-ticaret alış veriş